Ajax, FC Twente, PEC Zwolle en TOP Oss houden minuut stilte voor Schrijvers

door Jesse ter Haar 4

Bron De Telegraaf

Ajax, FC Twente, PEC Zwolle en TOP Oss houden minuut stilte voor Schrijvers

door Jesse ter Haar 4

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax houdt komend weekend een minuut stilte ter nagedachtenis aan Piet Schrijvers, zo weet De Telegraaf. De voormalig goalie van de Amsterdamse club kwam donderdag op 75-jarige leeftijd te overlijden en - samen met andere clubs in het betaald voetbal - staat Ajax daar komend weekend bij stil.

Op zaterdag speelt Ajax tegen sc Heerenveen. Voorafgaand aan dat duel worden de in de Johan Cruijff ArenA aanwezigen geacht een minuut stil te zijn. Op die manier wil de club stilstaan bij het overlijden van én de carrière van 'De Beer van de Meer'. Verder zal men ook bij Jong Ajax en de Ajax Vrouwen een minuut stilte in acht nemen.

Tijdens hetzelfde weekend zal men ook bij FC Twente, PEC Zwolle en TOP Oss een minuut stilte vragen. De oud-goalie stond immers ook bij die clubs onder contract. De clubs spelen tegen respectievelijk AZ, Willem II én Jong Ajax.

Schrijvers kwam in het jaar 1974 bij Ajax terecht. Het zou het begin zijn van een periode van negen jaar in Amsterdamse dienst. Hierna stapte hij over naar PEC Zwolle, waar hij in 1985 een punt achter zijn loopbaan zette. De keeper kwam tot een totaal van 324 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Verder stond hij 46 keer onder de lat bij het Nederlands elftal.

Verwacht jij dat Brian Brobbey zaterdag het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt? Zet in en ontvang 3,75 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.