Piet Schrijvers, oud-doelman van Ajax, op 75-jarige leeftijd overleden

door BadembaBarrie 174

Bron De Telegraaf

Piet Schrijvers, oud-doelman van Ajax, op 75-jarige leeftijd overleden

door BadembaBarrie 174

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Piet Schrijvers is woensdagochtend overleden. Dat bevestigt zijn familie tegenover De Telegraaf. Schrijvers, die in zijn carrière onder meer voor Ajax keepte, leed de afgelopen jaren aan Alzheimer. De oud-doelman werd 75 jaar.

Schrijvers begon zijn carrière in het seizoen 1965/66 bij DWS. Na twee seizoenen vertrok hij naar FC Twente, waar hij in totaal zeven jaar keepte. In 1974 streek Schrijvers neer in Amsterdam bij Ajax. Hij sloot zijn carrière af bij PEC Zwolle.

Namens Ajax keepte Schrijvers 356 wedstrijden, verspreid over negen seizoenen. In die tijd werd hij vijfmaal landskampioen met Ajax. Twee van die vijf seizoenen, in 1978/79 en zijn laatste seizoen 1982/83, won hij ook de KNVB Beker.

Alzheimer diagnose

Naast een succesvolle carrière bij Ajax, keepte Schrijvers ook 46 interlands voor het Nederlands elftal. Hij werd in de loop van het WK van 1978 eerste keeper van het Nederlands elftal, maar moest de finale uiteindelijk missen met een blessure. In 2019 werd Schrijvers gediagnostiseerd met Alzheimer. Hij werd 75 jaar. Ajax zal zaterdag voorafgaand aan het thuisduel met sc Heerenveen uitgebreid stilstaan bij het overleden van Schrijvers. Dat meldt de club in het overlijdensbericht op de eigen website.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties