Ajax-fans via grote omreis naar Liverpool: 'We hebben een wereldreis gemaakt via Ibiza'

door Jesse ter Haar 21

Bron Ajax Showtime

Ajax-fans via grote omreis naar Liverpool: 'We hebben een wereldreis gemaakt via Ibiza'

door Jesse ter Haar 21

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Een voetbalreis om een wedstrijd van Ajax in de Champions League te bezoeken kan raar lopen, zo ondervonden ook Matthijs Beusse en een vriend de afgelopen dag. De seizoenkaarthouder bezoekt menig wedstrijd van Ajax, maar beleefde een avontuur dat je niet rond elke wedstrijd meemaakt. Het bracht hem via Ibiza en Mallorca naar Liverpool, waarna hij dinsdag toeschouwer is tijdens Liverpool – Ajax.

‘Wij maken van nood een deugd. De vlucht gemist, nu een avondvlucht naar Ibiza, daar de hele nacht feesten en morgenochtend via Mallorca naar Liverpool’, zo schreef hij maandag op zijn Twitterkanaal. Geloof het of niet, maar ruim een dag later zijn Beusse en zijn vriend eindelijk op de hotelkamer aangekomen. Tijd voor wat rust. ‘Onze vlucht zou gisteren eigenlijk om 14.00 uur vertrekken. We hebben vier uur in de rij gestaan op Schiphol en toen hebben we de vlucht gemist. Zodoende hebben we een wereldreis gemaakt via Ibiza.’

‘We waren keuring om 10:00 uur op Schiphol, vier uur van tevoren’, vertelt hij, al rekening houdend met de drukte op Schiphol. ‘Samen met een vriend stond ik in de rij en die duurde maar en duurde maar. We waren net bij de douane en toen was de vlucht al weg. We waren wel al op Schiphol, dus wij dachten: wat gaan we doen? Vluchten naar Engeland kostten vijfhonderd euro per stuk voor een enkeltje, dat is veel te gek.’

Beusse en zijn vriend lieten zich niet uit het veld slaan en gingen enthousiast op zoek naar alternatieven. Het alternatief werd gevonden en dat bracht hen meer dan een reis naar Liverpool. ‘We gingen een beetje verder kijken en zagen Ibiza. Wij houden wel een beetje van een feestje en we vonden ook een terugvlucht, die via Mallorica naar Liverpool ging. De vlucht naar Ibiza ging pas om 21:00 uur, dus we kwamen daar om 23:00 uur aan. We zijn meteen doorgegaan naar de club en daar zijn we tot 06:30 uur geweest. Vanuit daar gingen we om 08:30 uur door naar het vliegveld naar Mallorca en vanuit daar gingen we door naar Liverpool. Nu liggen we net voor het eerst op bed.’ Ibiza en Liverpool, het is niet bepaald vergelijkbaar. ‘Een klein verschilletje’, vertelt hij lachend.

Vol met vertrouwen in Ajax

De gedroomde awayday kwam er niet, maar het avontuur was des te mooier. Hoe de twee de rest van de dinsdag gaan doorbrengen? ‘We gaan straks even goed eten en dan naar die wedstrijd. Als we hem winnen, willen we ook nog eventjes de stad ingaan. We kunnen het niet té laat maken, want we moeten morgen weer heel vroeg uit bed voor de vlucht terug.’ Over de wedstrijd van vanavond lijkt weinig onzekerheid aanwezig. ‘Wij hebben superveel vertrouwen. We kunnen ze nu pakken, dus kom maar op. Echt vol vertrouwen. We gaan voor een 1-3 voor Ajax’, klinkt het in koor.

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Ajax op Anfield wint van Liverpool? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.