'Ajax en Manchester United vinden alternatief voor verkoopclausule Ten Hag'

door Jesse ter Haar 72

Bron The Athletic

'Ajax en Manchester United vinden alternatief voor verkoopclausule Ten Hag'

door Jesse ter Haar 72

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Ajax en Manchester United zijn tot een alternatief gekomen voor de verkoopclausule in het contract van Erik ten Hag, zo schrijft onder meer The Athletic. De trainer was voor twee miljoen euro op te pikken, maar de clubs hebben een overeenkomst bereikt die losstaat van de clausule.

Wat de overeenkomst precies inhoudt, is vooralsnog niet bekend. De transfersom kan hoger uitgevallen zijn, maar een gratis vertrek is ook nog niet uitgesloten. Eén ding is zeker: de trainer tekende een driejarig contract in Manchester, met een optie voor nog een jaar.

Verder moet ook Mitchell van der Gaag nog altijd de overstap naar Manchester United maken. Naar verluidt bereikte de huidige assistent-trainer van Ajax zelfs al een akkoord met de Engelse topclub. Hij kan met zijn achtergrond in het buitenland een bijdrage leveren binnen de technische staf van Ten Hag.

Ten Hag troeft Pochettino af

Maandenlang was Mauricio Pochettino de grootste concurrent van Ten Hag in de strijd om de prestigieuze baan. De leiding van Manchester United zou er echter bewust voor hebben gekozen om niet de Argentijn maar Ten Hag aan te stellen.

In Amsterdam laat Ten Hag een periode van groot succes achter zich. Niet alleen bereikte hij de halve finale van de Champions League, ook wist hij tot tweemaal toe de dubbel van Nederland te winnen. Bovendien stond Ajax in het door het coronavirus afgebroken seizoen ook bovenaan in de Eredivisie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.