Ajax blijkt de ideale kweekvijver voor het WK in Qatar

door Bart Veenstra 11

Bron CIES

Ajax blijkt de ideale kweekvijver voor het WK in Qatar

door Bart Veenstra 11

Bron CIES

Laatst geüpdatet

Ajax blijkt de ideale kweekvijver te zijn voor het WK in Qatar. De Amsterdamse club deelt die koppositie (voor een deel) met Real Madrid. Uit onderzoek van databureau CIES blijkt dat de spelers die geselecteerd werden voor het WK tot de meeste speelminuten bij Ajax kwamen tot hun 23ste verjaardag.

Net als bij Ajax gaat het bij Real Madrid om 21 spelers die in Qatar actief zijn en een verleden hebben bij die clubs of er nog altijd actief zijn. Het verschil tussen Ajax en Real Madrid is dat de spelers bij Ajax tot 1962 wedstrijden kwamen en die bij Real Madrid tot 1420. FC Barcelona staat met negentien spelers en 1123 wedstrijden derde op de ranglijst.

Dit WK stond Ajax elf spelers af aan het WK. Een speler als Jorge Sánchez telt voor Ajax echter niet mee in het onderzoek van CIES. Dit omdat hij op zijn 24ste zijn debuut maakte voor Ajax.

Bundesliga is als competitie de kweekvijver voor het WK

In totaal speelden alle 830 geselecteerde WK-spelers tussen hun debuut en hun 23ste voor in totaal 763 verschillende clubs. Wanneer het neerkomt op competities waarin de meeste spelers hun meeste minuten maakte voor hun 23ste verjaardag, staat de Bundesliga bovenaan. 99 verschillende spelers werkten op jonge leeftijd 5151 wedstrijden af in de Duitse competitie. De Eredivisie staat vijfde met 64 spelers.

Verwacht jij dat Nederland binnen 90 minuten wint van Argentinië? Zet in en ontvang 3,60 keer je inzet terug als het elftal van Louis van Gaal wederom wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.