Ajax behaalt hogere kijkcijfers dan PSV en Feyenoord samen tijdens eerste speelronde

door Timo Suur 179

Bron Ajax Showtime

Ajax behaalt hogere kijkcijfers dan PSV en Feyenoord samen tijdens eerste speelronde

door Timo Suur 179

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft hogere kijkcijfers behaald dan PSV en Feyenoord bij elkaar tijdens de eerste speelronde. De wedstrijd van de Amsterdammers tegen Heracles Almelo werd bekeken door 1.1 miljoen mensen, waarvan 588.153 mensen het hele duel live hebben gevolgd via ESPN.

Een dag na de eerste speelronde kwamen de kijkcijfers binnen van alle wedstrijden en hieruit bleek dat de Amsterdammers verreweg de meeste kijkers trokken. De kijkcijfers van Feyenoord en PSV kwamen niet in de buurt van de Ajax. De competitiewedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo trok 1.1 miljoen kijkers, terwijl Feyenoord en PSV gezamenlijk tot 862.123 kijkers kwamen. Hierbij moet wel gemeld worden dat Ajax op het open kanaal van ESPN werd uitgezonden. In tegenstelling tot Feyenoord en PSV.

Deze cijfers betekenen dat er in totaal meer mensen keken naar alleen Ajax dan naar PSV en Feyenoord samen. Er keken 1.136.630 mensen naar het duel van de Amsterdammers, terwijl de wedstrijd tussen PSV en FC Utrecht 357.313 kijkers (199.699 mensen keken de hele wedstrijd) aantrok. Daarnaast keken er in totaal 504.810 mensen (299.075 keken de hele wedstrijd) naar het duel van landskampioen Feyenoord. De minst bekeken wedstrijd van de eerste speelronde was het openingsduel tussen FC Volendam en Vitesse. Er keken in totaal 103.738 mensen naar de openingswedstrijd van de Eredivisie.

Ajax begint goed aan de competitie

Ajax is goed begonnen aan de competitie met een 4-1 overwinning op Heracles Almelo. De Amsterdammers kwamen in de Johan Cruijff ArenA op achterstand, maar na doelpunten van Jakov Medić, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn werd er alsnog een overwinning uit het vuur gesleept. Laatstgenoemde droeg voor de eerste keer de aanvoerdersband van Ajax in een officieel duel en wist direct twee keer het net te vinden. Hij is de opvolger van Dusan Tadić als captain van de Amsterdammers.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.