Ajacieden stijgen in marktwaarde: Antony het duurste | Ajax Showtime

Ajacieden stijgen in marktwaarde: Antony het duurste

door Thijs Zwagerman 26

Ajacieden stijgen in marktwaarde: Antony het duurste

door Thijs Zwagerman 26

Laatst geüpdatet

Uit een onderzoek van Football Benchmark blijkt dat Antony momenteel de duurste Ajacied is. Met een geschatte waarde van 34,9 miljoen euro vertegenwoordigt Antony volgens internationaal onderzoeksbureau Football Benchmark de meeste marktwaarde van alle Ajax-spelers.

Football Benchmark heeft aan de hand van data en analyses onderzoek gedaan naar de duurste spelers in de twaalf grootste competities van Europa. In dit onderzoek zijn vijf Ajacieden naar voren gekomen. De hoogst getaxeerde Ajax-speler is dus Antony. Hij wordt net iets duurder ingeschat dan landgenoot David Neres. De transferwaarde van de vandaag (woensdag) jarige buitenspeler wordt vastgesteld op 31 miljoen euro.

Verder heeft Football Benchmark de transferwaardes van André Onana en Ryan Gravenberch vastgesteld op respectievelijk 30,6 en 30 miljoen euro. De ‘goedkoopste’ Ajacied die in het onderzoek naar voren komt is aanvoerder Dusan Tadić. Zijn waarde wordt geschat op 21,7 miljoen euro. Kylian Mbappé is met een geschatte marktwaarde van 185 miljoen euro volgens Football Benchmark momenteel de duurste speler ter wereld. In het onderzoek zijn ruim tweehonderd spelers meegenomen.

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij sc Heerenveen? Zet in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Bron Football Benchmark

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties