Ajacieden belangrijk in knappe zege Oranje O20 tegen Frankrijk

door Cristian de Jong 6

Bron OnsOranje

Oranje O20 heeft zaterdag een klinkende 1-2 zege weten te boeken tegen Frankrijk. De Nederlandse talenten speelden de oefenwedstrijd in het zonnige Spaanse Marbella. Bij Nederland mochten drie Ajacieden in de basis beginnen. Youri Regeer, Youri Baas en Kian Fitz-Jim deden vanaf het begin mee.

Ondanks de zege kwamen de Nederlanders wel op achterstand. In de 17e minuut was het Ange-Yoan Bonny, spelend voor het Italiaanse Parma, die voor de 1-0 zorgde en zodoende keek Oranje al snel tegen een achterstand aan. Na deze openingstreffer hielden de Fransen de druk er volop.

Nederland gaf echter niet op, integendeel. De talenten kwamen vlak voor rust op gelijke hoogte door een goal Emanuel Emegha, na een goede interventie van Ajacied Regeer. Fitz-Jim was uiteindelijk de man van de assist. Na rust kwam Nederland zelfs op voorsprong. Ook ditmaal was het Emengha die uiteindelijk het doel wist te treffen, na een voorzet van Regeer.

Het lukte Frankrijk niet om in het restant van de wedstrijd de gelijkmaker te scoren, mede door een goed optreden van de Nederlandse formatie. Oranje speelde verzorgd en simpel en kreeg zelfs nog kansen op de 1-3. Onder meer Fitz-Jim was nog dichtbij een doelpunt, maar hij zag zijn poging nipt over het doel vliegen. Aan de andere kant was Baas nog belangrijk voor zijn team. De Ajacied wist namelijk nog een schot te blokken op de doellijn.