AD verwacht terugkeer Martha in Ajax-basis voor duel met NEC

door Timo Suur 15

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht terugkeer Martha in Ajax-basis voor duel met NEC

door Timo Suur 15

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ar'jany Martha terugkeert in de Ajax-basis voor de wedstrijd met NEC. Borna Sosa kreeg tegen Olympique Marseille (4-3 verlies) de voorkeur op de linksbackpositie, maar tegen de Nijmegenaren lijkt Martha opnieuw op een basisplaats te kunnen rekenen. Daarnaast mag ook Kristian Hlynsson weer vanaf de aftrap beginnen. Dit gaat ten koste van Carlos Forbs.

Onder de lat bij Ajax krijgt Diant Ramaj de laatste weken de voorkeur van Ajax-trainer John van 't Schip. De oefenmeester is lovend over de Duitse goalie en hij lijkt zodoende vast te houden aan Ramaj als eerste keeper. Gerónimo Rulli maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie na een langdurige blessure, maar de Argentijn moet het voorlopig doen met een plek als reservekeeper. In de achterste linie krijgt Martha de voorkeur boven Sosa en door de absentie van Josip Šutalo wordt het hart van de verdediging gevormd door Devyne Rensch en Jorrel Hato. Anton Gaaei begint opnieuw als rechtsachter bij de Amsterdammers.

Ook op het middenveld wordt er een wijziging doorgevoerd door Van 't Schip. Carlos Forbs mocht zichzelf laten zien tegen Olympique Marseille, maar de Portugees werd in de rust al gewisseld. Hlynsson mag het tegen NEC weer vanaf het begin laten zien. De IJslander gaat fungeren als aanvallende middenvelder, terwijl Steven Berghuis weer verhuist naar de rechterflank. Benjamin Tahirović en Kenneth Taylor zullen het controlerende blok op het middenveld gaan vormen.

In de aanval moet Berghuis dus voor het gevaar gaan zorgen vanaf de rechterkant, terwijl aanvoerder Steven Bergwijn vanaf de linkervleugel begint. In de punt van de aanval krijgt Brian Brobbey het vertrouwen van Van 't Schip. De spits scoorde twee keer in het Europa League-duel met Olympique Marseille. Chuba Akpom laat zichzelf de laatste weken nadrukkelijk zien, maar moet het weer doen met een mogelijke invalbeurt.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Rensch, Hato, Martha; Tahirović, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.