AD verwacht herstelde Kudus terug in basis Ajax tegen AZ

door Jesse ter Haar 39

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht herstelde Kudus terug in basis Ajax tegen AZ

door Jesse ter Haar 39

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht Mohammed Kudus terug in Ajax' basis voor de thuiswedstrijd tegen AZ. De Ghanees miste vier wedstrijden van de Amsterdammers wegens een hamstringblessure, maar is inmiddels fit genoeg om het spelen van wedstrijden te hervatten. Brian Brobbey lijkt juist weer uit de basis van de Amsterdammers te verdwijnen.

Waar Kudus dus terug lijkt te keren bij Ajax, geldt voor Steven Berghuis juist het tegenovergestelde. De linkspoot is niet fit en lijkt er tegen AZ dan ook niet bij te zijn. 'Voor Kudus kwam de finale te vroeg, maar hij heeft daarna wel alle trainingen met de groep meegedaan en is weer beschikbaar', vertelde John Heitinga over de situatie van Kudus. Over Berghuis vertelde de oefenmeester juist dat hij gedurende de week niet heeft meegetraind.

Verder verwacht men bij het AD 'gewoon' Gerónimo Rulli onder de lat bij Ajax, met het centrale duo Jurriën Timber en Edson Álvarez voor zich. Devyne Rensch is zonder problemen uit de bekerfinale gekomen en kan tegen AZ dus ook weer aantreden. De vierde verdediger, de linksback, is Jorrel Hato. De zeventienjarige centrale verdediger annex linksback werd tijdens de afgelopen week officieel overgeheveld van de kleedkamer van Jong Ajax naar die van Ajax 1.

Op het middenveld zien we Kenneth Taylor hoogstwaarschijnlijk terugkeren. De middenvelder ontbrak tijdens Ajax - PSV nog wegens een schorsing, die hij in de halve finale van het bekertoernooi tegen Feyenoord opliep. Volgens het AD zal de jongeling tijdens Ajax - AZ het middenveld vormen met Florian Grillitsch en Davy Klaassen, waarbij eerstgenoemde normaalgesproken de meest verdedigend ingestelde en Klaassen de meest aanvallend ingestelde middenvelder zal zijn.

In de voorhoede lijkt Kudus dus terug te keren bij de eerste elf namen van Ajax. De linkspoot zal normaal gesproken de rechtsbuiten van dienst zijn. Aan de andere kant lijkt Steven Bergwijn zeker van zijn - onder de hoede van Heitinga - vaste plek op linksbuiten. In de punt van de aanval lijkt Brobbey zijn basisplaats kwijt te raken aan Dusan Tadic. De Serviër stond tegen PSV nog áchter de spits, maar lijkt tegen AZ weer ín de spits plaats te gaan nemen.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Timber, Álvarez, Hato; Grillitsch, Taylor, Klaassen; Kudus, Tadic, Bergwijn.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.