AD verwacht Forbs als vervanger van geblesseerde Bergwijn tegen sc Heerenveen

door Timo Suur 98

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht Forbs als vervanger van geblesseerde Bergwijn tegen sc Heerenveen

door Timo Suur 98

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Carlos Forbs is tegen sc Heerenveen de vervanger van de geblesseerde Steven Bergwijn, zo verwacht het Algemeen Dagblad. De aanvoerder van Ajax kampt met een hamstringblessure en hierdoor lonkt een nieuwe kans voor Forbs in de basisopstelling van Ajax.

Diant Ramaj staat ook tegen de Friezen weer onder de lat bij Ajax. De Duitse goalie krijgt, in tegenstelling tot eerder dit seizoen, de voorkeur boven Gerónimo Rulli en Jay Gorter. Tristan Gooijer mag zichzelf ook weer tegen sc Heerenveen laten zien als rechtsback. Het centrum van de verdediging wordt gevormd door Josip Šutalo en Jorrel Hato, terwijl Borna Sosa de vervanger is van de geblesseerde Devyne Rensch als linksachter. Laatstgenoemde raakte geblesseerd tegen PSV en het is nog afwachten hoelang de verdediger uit de roulatie is.

Op het middenveld is opnieuw de naam van Jordan Henderson te zien. De Engelsman startte tegen PSV voor het eerst in de basis en hij kon meteen de negentig minuten volmaken. De middelste linie wordt, net als tegen PSV, gecomplementeerd door Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson. Laatstgenoemde is sinds de aanstelling van John van 't Schip een vaste basiskracht bij de Amsterdammers.

In de aanval is een plek ingeruimd voor Forbs. De Portugees mocht twee weken geleden in het gewonnen uitduel met Heracles Almelo (2-4) voor het laatst in de basis beginnen bij afwezigheid van Bergwijn en dit is ook tegen sc Heerenveen het geval. De aanvoerder van Ajax ligt voorlopig uit de roulatie met een hamstringblessure en dus lonken er kansen voor Forbs. Hij moet gaan zorgen voor het gevaar vanaf de linkerkant, terwijl Steven Berghuis begint als rechtsbuiten. In de punt van de aanval moet Brian Brobbey, net als in de laatste weken, gaan zorgen voor de doelpunten aan Amsterdamse zijde.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Šutalo, Hato, Sosa; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.