AD verwacht Brobbey terug in de basis

door Jari Perridon 43

AD verwacht Brobbey terug in de basis

door Jari Perridon 43

Laatst geüpdatet

Volgens het Algemeen Dagblad zal Brian Brobbey weer in de basis beginnen tegen Aston Villa. De jonge spits begon afgelopen weekend vanaf de bank vanwege overbelasting, maar zal donderdagavond dus 'gewoon' beginnen. Voor de rest wordt er verwacht dat Devyne Rensch terugkeert in de basis en dat Josip Šutalo zal starten.

John van 't Schip zag in de heenwedstrijd Tristan Gooijer van het veld gestuurd worden. Zodoende kan de oefenmeester geen beroep doen op de rechtsback. Het lijkt er op dat Josip Šutalo zal gaan spelen centraal achterin met Jorrel Hato en Ahmetcan Kaplan aan zijn zijde. In dat geval zal Rensch doorschuiven naar de plek van wingback nu Goojier geschorst is.

Op het middenveld worden geen veranderingen verwacht. Voor de verdediging zullen Jordan Henderson en Sivert Mannsverk de balans moeten bewaken en zorgen voor controle. De twee vullen elkaar goed aan en dat is voor Van 't Schip genoeg reden om het zo te laten staan. De twee aanvallende middenvelders zullen wederom Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson zijn.

Brobbey zal in zijn eentje voorin staan. De spits kwakkelt de laatste weken wat met zijn fitheid, maar zal donderdagavond dus starten. Hij zal aan Ajax' zijde een van de gevaarlijkste spelers zijn met zijn diepte achter de laatste lijn van Aston Villa.

Bij de Engelsen worden een paar wijzigingen verwacht. Ezri Konsa kreeg net als Gooijer de rode kaart te zien in de eerste ontmoeting, hij zal dus niet spelen. Clément Lenglet stond vorige week nog in de basis, maar hij zal het naar alle waarschijnlijk moeten doen met een plek op de bank. Hun vervangers zijn Matty Cash en Diego Carlos. Daarnaast worden John McGinn en Leon Bailey in de basis verwacht. Zij begonnen vorige week op de bank.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Rensch, Šutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Hlynsson, Taylor; Brobbey.

Vermoedelijke opstelling Aston Villa: 

Martínez; Cash, Carlos, Torres, Digne; McGinn, Luiz; Diaby, Tielemans, Bailey; Watkins.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.