Abderrahim Nouri vertelde 'Appie' over 'Nouri-AED': 'Daar wordt hij wel emotioneel van'

door NielsOpdam 33

Bron ESPN

Abderrahim Nouri vertelde 'Appie' over 'Nouri-AED': 'Daar wordt hij wel emotioneel van'

door NielsOpdam 33

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Abdelhak Nouri werd emotioneel nadat hij hoorde dat de Nouri Foundation door het hele land 34 AED's plaatst. Dat vertelt zijn broer Abderrahim Nouri in gesprek met ESPN. Op het A. Nouriplein in Amsterdam Nieuw-West werd woensdag de eerste 'Nouri-AED' onthuld door Edwin van der Sar en de wethouder van sport, Sofyan Mbarki.

'We vertellen hem dat wij dit soort dingen doen in zijn naam. Daar wordt hij in beginsel wel emotioneel van, wat je liever niet wilt zien bij hem, maar het doet ons ook weer goed dat hij het begrijpt', begint Abderrahim zijn verhaal over Appie. 'Kort daarna volgt weer de glimlach en daar hecht je dan superveel waarde aan.' In maart werd er verteld dat de situatie van Abdelhak stabieler was en dat hij ook lachte. 'Er is niet zo heel veel veranderd ten opzichte van toen. Hij is gewoon vrolijker, hij is actiever en hij begrijpt veel meer', vertelt Abderrahim.

De Nouri Foundation en de Hartstichting geven samen reanimatiecursussen. Abderrahim deed zelf zo'n cursus en vond dat in het begin confronterend. 'Iemand van de Hartstichting deed dat voor. Dat waren van die bewegingen die de arts ook bij mijn broertje deed op het veld. Ik kreeg daar een flashback van en dat was in het begin niet zo heel prettig. Kort daarna heb ik de knop omgedraaid, wetend dat je het doet voor iets goeds. Het was best wel leuk, het was heel leerzaam en ik raad en adviseer het eenieder aan om te doen.'

'Combinatie Ajax, de familie Nouri en de Nouri Foundation blijft in komende jaren verbonden'

Van der Sar mocht de eerste 'Nouri-AED' onthullen en denkt dat Ajax de Nouri Foundation op vele vlakken kan ondersteunen. 'Abdelhak heeft bij ons in de jeugd gespeeld, heeft het eerste elftal gehaald, dus de band met de familie is goed. Ik vind het ook altijd fijn om bij ze thuis te komen, ook om Abdelhak te zien. Op die manier denk ik dat de combinatie Ajax, de familie Nouri en de Nouri Foundation ook in de komende jaren verbonden met elkaar blijft.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.