Chivu nieuwe technisch waarnemer UEFA

JesseTH, 01-03-2017 om 08:09, 4090 views, Sport.ro |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Cristian Chivu, voormalig Ajacied en oud-international voor Roemenië, blijft actief in het voetbal. De ex-verdediger gaat aan de slag bij de UEFA. Hij zal de baan van technisch waarnemer op zich gaan nemen, zo meldt Sport.ro.

Chivu gaat bij de UEFA samenwerken met Ionut Lupescu, een landgenoot van hem die nu al de functie van technisch directeur bezet. De Roemeen zal zodoende dus niet uit het voetbal verdwijnen, nadat hij in 2014 liet weten dat hij ging stoppen met voetballen.

'Cristi Chivu is vandaag technisch waarnemer bij de UEFA geworden, onder leiding van Ionut Lupescu (technisch directeur van de UEFA). Twee voormalige collega's uit twee verschillende generaties van de nationale ploeg. Good luck, Cristi', zo zegt Chivu zijn vrouw.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Dit soort dingen moeten we, maar mijn inziens, alleen maar toejuichen. De kennis van voetballers blijft zo binnen de UEFA en hopelijk komt daar dan ook iets moois uit. Tegelijkertijd vraag me wel eens af wat al die mensen daar doen. Technisch Waarnemer... Het is een term waar iedereen zich van alles bij kan bedenken, maar toch ook weer helemaal niks. Wat gaat hij waarnemen? Of de spelers technisch zijn? o_O Zoals je ziet is het een hol begrip. Als de UEFA nu eens al die kennis gebruikt die het al bezit, zal voetbal een hele stap voorwaarts kunnen maken. Nu draait alles om geld en de scheiding van topclubs en de mindere topclubs is overal duidelijk zichtbaar. Echter is dit niet een proces wat op een gegeven stopt. Zelfs in het hogere segment, zie je dat er ook daar een scheiding ontstaat. De macht van de aller grootste wordt alleen maar groter en uiteindelijk zullen er nog maar zo'n 5 clubs zijn die het tegen elkaar kunnen opnemen. De kern van het probleem zit dus in gelijkheid. Dus om een heel technisch verhaal concreet te maken. Zorg dat de clubs gelijkwaardig zijn en dat er geen "grote" of "kleine" clubs bestaan, maar alleen nog maar clubs met een "rijke historie" of een "minder rijke historie". Zoals al gezegd is dit een heel technisch verhaal en zou het iets kunnen zijn voor de 'Technisch Directeur' en de Technische Waarnemers" om dit op te lossen. Weg hol begrip en welkom de toekomst van het voetbal.
0 -1
Harrie Nak
Ja klinkt natuurlijk leuk en aardig, maar neigt naar vriendjespolitiek i.p.v. de beste man op de beste plek?
1 0
Maxwell5
Dit dus. Het heeft inderdaad niks met het technische aspect te maken. Geld en macht, that's it.
1 0