Ziyech valt in positieve zin op bij Marokko: 'Hij lijkt wel een andere speler'

door Bart Veenstra 15

Bron Sky Sports

Ziyech valt in positieve zin op bij Marokko: 'Hij lijkt wel een andere speler'

door Bart Veenstra 15

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech kan rekenen op veel lof nu hij een flinke bijdrage heeft aan het succes van Marokko op het WK in Qatar. Het nationale elftal van Marokko plaatste zich eerder deze week voor de kwartfinale van het WK door Spanje na het nemen van strafschoppen te verslaan. Ziyech benutte één van de Marokkaanse penalty's.

Het verschil tussen de Ziyech bij Marokko en de Ziyech bij Chelsea is groot. De oud-speler van Ajax kwam dit seizoen pas tot 272 minuten in dienst van de Londense club, terwijl hij op het WK al op 376 minuten staat. Wie Ziyech op dit WK ziet spelen, zal zich afvragen waarom hij zo weinig speelt bij Chelsea.

Iemand die zich dat in ieder geval hardop afvraagt, is Roy Keane. De oud-speler van Manchester United spreekt over Ziyech als analist van Sky Sports. 'Marokko is briljant geweest en dat heb ik niet zien aankomen. Ziyech lijkt wel een andere speler. Hij is een grote persoonlijkheid bij Marokko. Dat zag je niet bij Chelsea.'

Dat Ziyech nu bij Marokko meer van zich laat zien dan bij Chelsea kan Keane wel verklaren. 'Het is een andere omgeving. Soms worstelt een speler bij zijn club. Een WK en interlandvoetbal kan een persoonlijkheid soms beter passen', aldus de voormalig Ierse middenvelder.

Vervolgt Ziyech zijn loopbaan bij AC Milan?

Of Ziyech na het WK nog veel voor Chelsea gaat spelen, is nog maar de vraag. De middenvelder wordt vaak aan Ajax gelinkt, al gaf trainer Alfred Schreuder aan dat hij op de positie van Ziyech al twee spelers tot zijn beschikking heeft. AC Milan, de regerend kampioen van Italië, lijkt wel serieus in de markt te zijn voor de spelmaker van Marokko. Met zijn land speelt Ziyech zaterdag in de kwartfinale van het WK tegen Portugal.

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.