Ziyech en Mazraoui winnen van Chili

door Davy Lo 11

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui hebben na lange tijd weer een wedstrijd gespeeld voor de nationale ploeg van Marokko. De voormalig Ajacieden wisten met hun ploeg met 2-0 van Chili. De wedstrijd werd gespeeld in Estadi Cornellá-El Prat in Barcelona.

Het was alweer lang geleden dat Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech minuten maakten voor Marokko. Met de twee oud-Ajacieden domineerden de leeuwen van de atlas de wedstrijd vanaf het begin van de wedstrijd, hoewel Chili de grootste kans kreeg van de eerste helft. De Marrokkaanse ploeg combineerde erop los tijdens de wedstrijd en kwam na rust op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van Soufiane Boufal. Na dit moment werd het 2-0 door een doelpunt van Abdelhamid Sabiri. Vlak voor tijd werd Ziyech naar de kant gehaald, daarentegen mocht Mazraoui wel de hele wedstrijd spelen.

Terug van weggeweest

De minuten die de voormalig Ajacieden hebben gemaakt zullen hun beiden goed doen. Ziyech en Mazraoui ontbraken tijdens de afgelopen interlandperiodes vanwege een conflict met de voormalige bondscoach Vahid Halilhodzic. Hij beschuldigden hen van onprofessioneel gedrag. Met de nieuwe oefenmeester Walid Regragui, werd niet getwijfeld aan het selecteren van de spelmaker en de vleugelverdediger.