Zeefuik maakt op huurbasis overstap van Hertha BSC naar Hellas Verona

door Jesse ter Haar 2

Bron Hertha BSC

Zeefuik maakt op huurbasis overstap van Hertha BSC naar Hellas Verona

door Jesse ter Haar 2

Bron Hertha BSC

Laatst geüpdatet

Deyovaisio Zeefuik heeft zich op huurbasis bij Hellas Verona gevoegd, zo brengt Hertha BSC naar buiten via de eigen website. De oud-Ajacied maakt het seizoen af in Italië, waarna de nummer negentien van de Serie A de kans heeft om hem definitief over te nemen.

Hellas Verona bedong namelijk een koopoptie in de huurdeal die de club maakte met Hertha BSC. De rechtsback nam onlangs al afscheid van zijn teamgenoten, maar de definitieve beklinking van de overgang liet nog even op zich wachten. In Italië wacht Zeefuik een zware degradatiestrijd. Hellas Verona staat op de negentiende plek en is zeven punten verwijderd van de veilige plekken.

Fredi Bobic, sportief directeur van Hertha BSC, reageert kort op het vertrek van Zeefuik, die niet in de plannen van de club voor kwam. 'Deyo benaderde ons met een transferverzoek om aan meer speeltijd te komen. Met deze lening inclusief koopoptie hebben we voor alle partijen een verstandige oplossing gevonden", legt de bestuurder van Hertha BSC luid en duidelijk uit.

Zeefuik in Berlijn

De jeugdinternational staat sinds de zomer van 2020 onder contract bij Hertha BSC, de huidige nummer vijftien van de Bundesliga. De club uit Berlijn staat in punten gelijk met VfB Stuttgart, de nummer zestien. De club die op die plek eindigt, moet na het seizoen nog play-offs spelen om op het hoogste niveau actief te blijven. Tot op heden speelde Zeefuik 35 wedstrijden voor Hertha BSC en daar lijkt het vooralsnog dus bij te blijven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.