Regeer reageert op situatie Ajax: 'Pijnlijk om zo'n grote club te zien afzakken'

door Robin Ridder 27

Bron VoetbalTijd

Regeer reageert op situatie Ajax: 'Pijnlijk om zo'n grote club te zien afzakken'

door Robin Ridder 27

Bron VoetbalTijd

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Youri Regeer vindt het pijnlijk wat er gebeurt bij Ajax, geeft de verdediger aan in het YouTube-programma VoetbalTijd. Daarnaast zegt hij geen spijt te hebben van zijn transfer naar FC Twente. De verdediger kijkt verder terug op een prettige samenwerking met John Heitinga.

'Het is natuurlijk pijnlijk om zo'n grote club in drie/vier maanden tijd naar de afgrond te zien zakken,' zegt Regeer. Verder geeft hij aan dat hij tijdens zijn transfer niets meekreeg van de onrust bij Ajax. 'Voor mij was het al snel duidelijk dat ik naar Twente ging. Ik kende gelukkig weinig problemen gedurende de onderhandelingen.' Daarnaast zegt de verdediger vaak de vraag te krijgen of hij met terugwerkende kracht in Amsterdam was gebleven. 'Ik sta met volledige kracht achter mijn keuze,' zegt de oud-Ajacied.

John Heitinga

Regeer geeft aan positief terug te kijken op de periode dat hij met oud-hoofdtrainer John Heitinga heeft gewerkt. 'Ik heb twee jaar met plezier met hem gewerkt en ik heb veel aan hem te danken. Onder hem mocht ik destijds in de Onder 19 starten in plaats van de Onder 17.' Ondanks het vertrouwen kreeg Regeer onder Heitinga ook geen kans in het eerste elftal. 'Hij heeft toen hij aan de macht kwam ook niet doorgedrukt om mij toch op te stellen.'

Regeer heeft zo'n zes jaar bij Ajax gespeeld en debuteerde op 21 februari 2020 in het betaald voetbal voor Jong Ajax. Op 15 december 2021 debuteerde hij voor het eerste elftal van Ajax in de met 4-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Barendrecht. Vanwege weinig perspectief op minuten besloot hij om zich heen te kijken. Afgelopen zomer vertrok hij daarom ook definitief naar FC Twente waar hij een contract tekende tot medio 2027. Wel zit er nog een clausule in zijn contract waardoor de Amsterdammers hem voor een (onbekend) bedrag kunnen terughalen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.