Westermann beëindigt zijn carrière

door Thijs Zwagerman 11

Westermann beëindigt zijn carrière

door Thijs Zwagerman 11

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Heiko Westermann hangt zijn kicksen aan de wilgen. De 34-jarige Duitser heeft zijn contract bij Austria Wien laten ontbinden en stopt per direct met voetballen.

Westerman stond slechts één jaar onder contract bij Ajax en wist in die periode niet bepaald te overtuigen. Wel groeide de verdediger uit tot cultheld en diende hij als mentor voor jongelingen als Matthijs de Ligt en Davinson Sánchez. Westermann schrijft op zijn Instagram dat zijn lichaam zegt dat het genoeg is geweest: 'Er komt een moment dat het lichaam zegt dat er langzaam met voetbal gestopt moet worden. Op dat punt ben ik nu aangekomen. De reis in het profvoetbal zit er voor mij op. Ik ben enorm dankbaar dat ik van voetbal mijn beroep heb kunnen maken. Ik heb in mijn carrière geweldige mensen leren kennen, speelde bij mooie clubs en heb ook de eer gehad om voor de nationale ploeg van mijn land uit de komen.'

Westermann speelde vier wedstrijden in Ajax 1 en vertrok afgelopen zomer transfervrij naar Austria Wien. De Duitser stond tijdens zijn carrière ook onder contract bij onder andere Schalke 04 en HSV en speelde 27 interlands voor Duitsland.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties