Voormalig Ajacied Luque voorlopig geschorst door Spaanse bond

door Bart Veenstra 19

Bron Spaanse voetbalbond, Voetbal International

Voormalig Ajacied Luque voorlopig geschorst door Spaanse bond

door Bart Veenstra 19

Bron Spaanse voetbalbond, Voetbal International

Laatst geüpdatet

De Spaanse voetbalbond heeft een voorlopige schorsing opgelegd aan technisch directeur Albert Luque en aan marketingdirecteur Rubén Rivera. Voetbal International schrijft dat dit duo ervan wordt verdacht voetbalster Jennifer Hermoso te hebben gedwongen om te liegen over de intenties van Luis Rubiales bij de inmiddels befaamde 'WK-kus'.

Spanje wist afgelopen zomer het WK voor vrouwen te winnen en bij de prijsuitreiking werd Hermoso door de toenmalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond - Rubiales - op de mond gekust. In een korte video na afloop van de wedstrijd gaf Hermoso aan dat de zoen met wederzijdse toestemming was. Die woorden trok ze later weer in. Ze zou namelijk onder druk zijn gezet om die video op te nemen. Voormalig Ajacied Luque en Rivera worden daar nu van verdacht.

'De RFEF heeft besloten om de directeuren voorlopig te schorsen', laat de bond weten in een verklaring. Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 2,5 jaar geëist tegen Rubiales. Naar de rol van de andere directeuren wordt momenteel onderzoek gedaan. Het Spaanse OM zou 1,5 jaar cel hebben geëist tegen Luque en Rivera. 'Rivera en Luque zullen hun taken niet meer uitvoeren tot deze juridische kwestie is opgehelderd.'

Verleden Luque bij Ajax

Luque speelde het seizoen 2007/08 voor Ajax, dat acht miljoen euro voor de speler betaalde. Volgens toenmalige berichtgeving zou Luque Ajax veertien miljoen euro hebben gekost. De Spaanse voetballer, die eerder naam maakte bij Deportivo La Coruña en ook speelde bij Newcastle United, wist in Amsterdam geen indruk te maken. Hij kwam in twee seizoenen niet verder dan 24 officiële wedstrijden en 4 doelpunten.

Daarnaast kreeg hij in zijn Ajax-tijd een boete opgelegd, nadat hij openlijk ruzie had met toenmalig teamgenoot Luis Suárez. Na zijn debuutseizoen werd hij verhuurd aan Málaga CF. Naar die club vertrok hij in de zomer van 2009 definitief. In 2011 hing de aanvaller zijn kicksen aan de wilgen. Luque is sinds december 2022 de technisch directeur van de Spaanse voetbalbond.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.