Vitesse verliest kort geding van GelreDome; proflicentie komt in gevaar

door Bart Veenstra 62

Bron Vitesse, Algemeen Dagblad

Vitesse verliest kort geding van GelreDome; proflicentie komt in gevaar

door Bart Veenstra 62

Bron Vitesse, Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Vitesse heeft het kort geding dat het had aangespannen tegen stadion GelreDome verloren. Dat meldt onder meer de club uit Arnhem zelf via de officiële kanalen. Vanwege het verliezen van het kort geding komt de proflicentie van Vitesse in gevaar.

De huurovereenkomst tussen Vitesse en de eigenaar van stadion GelreDome loopt op 1 oktober formeel af en tot op heden hebben de club en de eigenaar elkaar nog niet kunnen vinden in een hernieuwing van de overeenkomst. Vitesse spande een kort geding aan, maar de rechtbank stelde het stadion in het gelijk.

Voor de proflicentie van Vitesse zou dit grote gevolgen kunnen hebben. De Arnhemmers moeten namelijk voor 1 maart kunnen aantonen aan de KNVB dat het volgend seizoen beschikt over een geschikte speellocatie. Op dit moment is dat niet het geval. Mocht Vitesse in de komende maand geen oplossing vinden, staat het voortbestaan van de Arnhemse club in de Eredivisie op het spel.

KNVB wil niet vooruit lopen op de zaken

Zo'n vaart loopt het echter nog niet, zo legt een woordvoerder van de KNVB uit aan het Algemeen Dagblad. 'Er volgt nu niet per definitie een sanctie', zegt hij. De KNVB wil de uitspraak eerst bestuderen, maar op dit moment ligt er alleen een 'kop-staartvonnis'. Dit houdt in dat er wel een oordeel wordt geveld, maar dat de uitleg van de uitspraak pas later volgt.

'Daarnaast kan Vitesse eventueel elders, bijvoorbeeld in een stadion van een andere club in het betaald voetbal de thuiswedstrijden spelen en daarmee voldoen aan de licentie-eisen', zegt de woordvoerder van de KNVB. 'Verder is de hoogte van een boete, mocht die überhaupt worden opengelegd, op voorhand niet te zeggen.'

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.