Vertonghen en Alderweireld zien bondscoach Martínez opstappen na WK-uitschakeling

door BadembaBarrie 8

Bron AS

Vertonghen en Alderweireld zien bondscoach Martínez opstappen na WK-uitschakeling

door BadembaBarrie 8

Bron AS

Laatst geüpdatet

Roberto Martínez is opgestapt als bondscoach van België. Dat bevestigde de trainer na afloop van de wedstrijd tegen Kroatië (0-0). Door het gelijke spel en de overwinning van Marokko op Canada (1-2) eindigde België als derde in Groep F en is het dus uitgeschakeld op het WK.

'Dit was mijn laatste wedstrijd', stelde een duidelijk geëmotioneerde Martínez, op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. 'Ik heb al afscheid genomen van de spelers en de staf', aldus de dus inmiddels oud-bondscoach van België.

Het afscheid doet duidelijk wat met Martínez, die tegen de tranen lijkt te vechten. 'Het is emotioneel, zoals je je misschien voor kunt stellen', zegt hij met een grimas, alvorens er een lange stilte valt. 'Ik kan niet doorgaan, sorry', besluit de geboren Spanjaard vervolgens met enigszins trillende stem.

Gouden Generatie onder Martínez

Martínez werd na het EK van 2016, waar België in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Wales, aangesteld als opvolger van Marc Wilmots. Onder leiding van de Spanjaard reikte België, met de 'Gouden Generatie' op het WK van 2018 tot de halve finale en eindigde het als derde. Op het EK van 2020 waren de kwartfinales het eindstation, toen de latere kampioen Italië te sterk bleek. Het avontuur onder Martínez eindigt dus in mineur, met de uitschakeling in de groepsfase van het WK 2022.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.