Van Geel verlaat Willem II aan het eind van seizoen

door Jon van Dam 15

Bron Willem II

Van Geel verlaat Willem II aan het eind van seizoen

door Jon van Dam 15

Bron Willem II

Laatst geüpdatet

Martin van Geel en Willem II gaan aan het eind van het seizoen uit elkaar. Dat meldt de Tilburgse voetbalclub op zijn officiële kanalen. Van Geel, die in het verleden ook werkzaam was bij Ajax, bekleedde bij Willem II zowel de functie van algemeen directeur als technisch directeur.

Van Geel was sinds 2019 actief als algemeen directeur bij de Brabantse club. Vanaf het begin van het seizoen 2023/24 vervult de 63-jarige oud-voetballer ook de rol van technisch directeur. Van Geel is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. 'Na 29 jaar aan diverse clubs in verschillende rollen leiding te hebben gegeven, kies ik ervoor om niet langer de eindverantwoordelijkheid bij een club te dragen. Na dit seizoen wil ik mijn kennis en ervaring op een andere manier inzetten. Maar dit is iets waarover ik pas na het seizoen ga nadenken.'

Van Geel wil Willem II als Eredivisionist achterlaten

'Over de exacte invulling heb ik nog geen vast omlijnd idee', vervolgt Van Geel, die aangeeft dat promotie naar de Eredivisie de hoogste prioriteit heeft. 'Voorlopig is dat ook totaal onbelangrijk en moet alles in het teken staan van een terugkeer van Willem II op het hoogste podium, daar moet binnen de club de volledige focus op zijn.'

Van Geel speelde als voetballer onder meer voor Ajax, Roda JC en Feyenoord. In 1995 begon hij aan zijn eerste klus als technisch directeur, ook bij Willem II. In deze periode behaalde de Tricolores Champions League-voetbal. Na dienstverbanden als technisch directeur bij AZ, Ajax, Roda JC en Feyenoord, keerde Van Geel in 2019 terug op het oude nest bij Willem II.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.