'Van Gaal beslist snel over bondscoachschap, grote kans op akkoord'

door Bart Veenstra 16

Bron Algemeen Dagblad

'Van Gaal beslist snel over bondscoachschap, grote kans op akkoord'

door Bart Veenstra 16

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal beslist waarschijnlijk vrijdag of zaterdag of hij bondscoach wordt. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. Volgens de ochtendkrant is de kans groot dat Van Gaal ingaat op het aanbod van de KNVB.

Het is precies een week geleden dat de KNVB-directie intern verslag uitbracht van het bezoek aan Van Gaal in Portugal. De trainer toonde interesse in nog één ultieme klus voor echt definitief met pension gaat. Wel kwam met Van Gaal met vragen en een eisenpakket.

Van Gaal wil namelijk de zekerheid hebben dat de spelersgroep hem steunt. Een ander onderdeel van het huiswerk voor de KNVB is de samenstelling van de technische staf. Onder meer Danny Blind, commissaris bij Ajax, wordt genoemd. Hij zou wederom de eerste assistent-coach kunnen worden.

Het Algemeen Dagblad vraagt zich ook af hoe groot het afbreukrisico voor Van Gaal is en bovendien speelt de factor tijd een grote rol. Richting het WK 2014 had Van Gaal alle tijd om zijn ploeg voor te bereiden, maar dat is richting het WK in Qatar wel anders. Dat WK begint op 21 november 2022, terwijl clubs hun spelers pas vanaf 14 november hoeven af te staan.

In de maanden daarvoor geniet het clubvoetbal nog prioriteit. Zo moeten de groepsfases van de internationale competities (Champions League, Europa League en Conference League) voor het WK zijn afgewerkt. Om die reden wordt de interlandperiode in oktober geschrapt. Als Van Gaal bondscoach wordt én het WK haalt, heeft hij voor het WK zijn spelers alleen in september nog bij elkaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.