Van der Vaart bevestigt benadering van Esbjerg FB

door MelleGoekoop 4

Bron Ziggo Sport

Van der Vaart bevestigt benadering van Esbjerg FB

door MelleGoekoop 4

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart kan terugkeren bij het Deense Esbjerg FB. De oud-middenvelder zou bij de club een verbindende schakel worden als 'zachte' assistent tussen de spelersgroep en trainer Peter Hyballa. De spelers van Esjbjerg fB hebben namelijk moeite met de trainer en hebben eerder door middel van een brandbrief het vertrouwen in de Duitser opgezegd.

Van der Vaart moet daar de brand blussen. 'Ze hebben mij gevraagd om daar weer een beetje rust en plezier te creëren en Peter (Hyballa, red.) te helpen', bevestigt de oud-Ajacied tegenover Ziggo Sport. Bij Esbjerg is het 'een beetje rommelig', aldus de analist. 'Ik vind Peter een geweldige trainer. Door zijn manier van denken, hoe enthousiast hij is. Alleen zijn manier van communiceren komt daar hard aan. 21 spelers hebben getekend, waaronder ook spelers die gewoon aanvoerder zijn gemaakt en worden opgesteld. Dat is een beetje Deens, achter de meute aanlopen.'

Op tactisch gebied zal Van der Vaart Hyballa niet gaan ondersteunen, want daar is geen hulp nodig. 'Maar het lijkt me geweldig om tussen die gasten in te staan. Een beetje meedoen, met de jonge spelers bezig zijn. Ik ben er toch. Zoals ik altijd al zeg, mijn hele leven is een grote vakantie. Dat kan ik net zo goed daar doen. Als het aan mij ligt gaat het door', sluit Van der Vaart af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties