Van de Beek terug van weggeweest: 'Kan het team in een aanvallende rol helpen'

door Jesse ter Haar 21

Bron Manchester United

Van de Beek terug van weggeweest: 'Kan het team in een aanvallende rol helpen'

door Jesse ter Haar 21

Bron Manchester United

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek is blij dat hij weer fit is, zo laat hij duidelijk blijken op de website van Manchester United. De oud-Ajacied had in de afgelopen periode te kampen met blessureleed, maar gaat nu weer vol voor zijn kans.

'Geblesseerd zijn is het moeilijkste voor een speler', zo benadrukt de energieke middenvelder. 'Je wilt op het veld staan, bij de jongens in het stadion zijn, het gras voelen. Ja, het is moeilijk geblesseerd te zijn. Ik ben blij terug te zijn. Ik moet voor een langere tijd fit blijven en gewoon proberen het team te helpen.'

Nu Van de Beek eenmaal terug is, wil hij weer voetballer zijn. Hij is weer onderdeel van de groep en daar geniet hij intens van. 'Het voelt fantastisch. Ik voel me ook goed en moet gewoon doorgaan. Als er zich kansen voordoen, dan moet ik die pakken.' De rechtspoot behoorde afgelopen weekend - na acht competitiewedstrijden gemist te hebben - weer eens tot de wedstrijdselectie van de ploeg van manager Erik ten Hag. Tot speelminuten kwam het in de thuiswedstrijd tegen West Ham United nog niet.

Bij Ajax speelde Van de Beek voornamelijk als meest aanvallende middenvelder. Een dergelijke rol lijkt hij ook in Engeland wel te zien zitten. 'Spelen in een aanvallende rol is een van de manieren waarop ik het team misschien kan helpen, spelen tussen de linies en rushes maken en passes geven', geeft hij vol goede moed aan.

De fitheid van Van de Beek

Clubs die zowel nationaal als internationaal actief zijn, begeven zich momenteel in een overvol programma. Het kan tot vermoeidheid leiden, maar daar is voor Van de Beek geen sprake van. 'Het kan zwaar zijn, zeker voor de andere jongens die al zoveel wedstrijden hebben gespeeld. Ik was er een tijdje uit, dus voor mij is het anders.'

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? Zet in en verdien 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.