Van de Beek kampt met liesblessure en mist Merseyside derby tegen Liverpool

door Jesse ter Haar 4

Bron Everton FC

Van de Beek kampt met liesblessure en mist Merseyside derby tegen Liverpool

door Jesse ter Haar 4

Bron Everton FC

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek mist komende weekend de Merseyside derby van Everton tegen Liverpool. De middenvelder kwakkelt met een liesblessure en kan volgens manager Frank Lampard - zo laat hij weten op de persconferentie - niet in actie komen.

Het is zeker niet het eerste duel dat Van de Beek moet missen sinds hij door Manchester United aan Everton werd verhuurd. De middenvelder kwam immers al vijf Premier League-wedstrijden van Everton op rij niet meer in actie. Hij had een bovenbeenblessure en op woensdag - toen was Leicester City de tegenstander - bleef hij de hele wedstrijd op de bank.

Het brengt zijn totaal van wedstrijden voor Everton pas op zes. Lampard maakte hem direct na zijn komst naar Liverpool belangrijk als basisspeler, maar problemen met zijn fitheid gooien dus roet in het eten.

Overigens is het voor Everton van groot belang om snel punten te gaan pakken. De club staat op een teleurstellende zeventiende plek en staat nog maar één plek los van de degradatiezone. Burnley is de nummer achttien. De nummer negentien, Watford, staat nog wel op een veilig afstand van zeven punten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.