'Het vervelende voor Donny is: hij heeft dezelfde fout gemaakt als Klaassen'

door Gino Haverkamp 32

Bron Ziggo Sport

'Het vervelende voor Donny is: hij heeft dezelfde fout gemaakt als Klaassen'

door Gino Haverkamp 32

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Ruud Gullit ziet parallellen tussen Donny van de Beek en Davy Klaassen en dat niet bepaald in het positieve. De Ziggo Sport-analist denkt dat Van de Beek met Everton voor de verkeerde club speelt, net als Klaassen enkele jaren geleden. De middenvelders komen en kwamen allebei niet bepaald uit de verf in Liverpool.

Van de Beek staat onder contract bij Manchester United, maar koos er afgelopen winter voor om tijdelijk naar Everton te trekken in de hoop op meer speeltijd. Hoewel hij zaterdag niet speelde tegen zijn eigenlijke werkgever, heeft Gullit het toch nog even over de oud-Ajacied. De tegen degradatie strijdende ploeg speelt niet het soort voetbal waar Van de Beek bij gedijt, zo denkt Gullit.

'Je ziet het in de posities waar hij komt, dat hij de bal gaat halen. Daar moet je hem niet hebben', steekt Gullit van wal. 'Het vervelende voor Donny is: hij heeft dezelfde fout gemaakt als Klaassen. Hij is bij een team gaan spelen dat geen aanvallend voetbal speelt. Dan heb je helemaal niets aan ze.'

Van de Beek moet hopen op Ten Hag bij Man Utd

Van de Beek moet volgens Gullit dan ook hopen dat de geruchten rondom Erik ten Hag kloppen. De Ajax-trainer wordt al een tijdje gelinkt aan een overstap naar Manchester United. Mocht de oefenmeester daadwerkelijk de leiding krijgen over de spelersgroep vanaf het volgende seizoen, dan kan dat goed uitpakken voor Van de Beek. Gullit: 'Dan heb je misschien nog wel kans, ja. Ten Hag kent hem goed. Maar dan moet je wel dat voetbal kunnen spelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.