Van Bronckhorst realistisch: 'Ze hebben nota bene een verdediger van ons overgenomen'

door Gino Haverkamp 14

Bron De Telegraaf

Van Bronckhorst realistisch: 'Ze hebben nota bene een verdediger van ons overgenomen'

door Gino Haverkamp 14

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Giovanni van Bronckhorst verwacht dinsdag een zware dobber te hebben aan Ajax, dat volgens hem van 'een ander niveau is' ten opzichte van Rangers FC. Dat stelt de coach van de Schotse club, geciteerd door De Telegraaf, op de persconferentie voorafgaand aan het treffen.

Van Bronckhorst beschrijft Ajax als een team dat recentelijk nog bijna een Europese finale bereikte en het al vijf jaar goed doet in Europa. 'Nee, we zijn nog niet op hetzelfde niveau, maar we ontwikkelen ons', klinkt het realistisch. 'De spelers van Ajax zijn over het algemeen van een hoger niveau. Zij hebben een groter budget en hebben voor 100 miljoen gekocht. Dat kunnen we niet vergelijken. Ze hebben nota bene een verdediger van ons overgenomen.'

Toch acht de oefenmeester zijn ploeg niet kansloos in Ajax. Dat komt mede doordat het duel in het Ibrox plaatsvindt. 'We weten dat we sterk zijn in eigen huis. Dat hebben we vorig seizoen ook laten zien. Maar het niveau is zo hoog, we moeten er hard voor werken.'

Realistisch, maar wel hoopvol

Rangers FC heeft nog een theoretische kans om ten koste van Ajax door te gaan naar de Europa League, al lijkt dat erg onwaarschijnlijk. Omdat onderling resultaat leidend is en Ajax het heenduel in Amsterdam met 4-0 heeft gewonnen, moeten de Schotten met minimaal 5-0 winnen om in ieder geval door te gaan naar het tweede Europese clubtoernooi.

Denk jij dat Ajax zich weet te plaatsen voor de Europa League door te winnen van Rangers FC? Zet in en verdien 1,85 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.