Van Bommel prijst Overmars na titelwinst: 'Geeft mij rust om mij te concentreren op het voetbal'

door Bart Veenstra 64

Bron Voetbal International

Van Bommel prijst Overmars na titelwinst: 'Geeft mij rust om mij te concentreren op het voetbal'

door Bart Veenstra 64

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Royal Antwerp FC-trainer Mark van Bommel heeft zich lovend uitgesproken over directeur voetbalzaken Marc Overmars. De Belgische club werd zondag op de valreep kampioen van België. Oud-Ajacied Toby Alderweireld schoot zijn ploeg diep in blessuretijd naar 2-2 en dat bleek voldoende voor de Belgische landstitel.

Volgens Van Bommel heeft Overmars, die tot vorig jaar februari directeur voetbalzaken van Ajax was, een belangrijke rol gespeeld in het veroveren van de titel. 'Ik heb Marc net heel even gezien', zei Van Bommel op een persconferentie na de titelwinst, geciteerd door Voetbal International. 'Ik ben blij dat Marc er is. Dat geeft mij enorm veel rust om mij te concentreren op het voetbal. En Marc regelt eigenlijk alles daarbuiten. Het is een combinatie die past.'

'Wat hij bij Ajax neergezet heeft, daar hoef ik niet eens over te praten', gaat Van Bommel verder. 'De miljoenen die hij voor de club verdiend heeft door de juiste mensen in te kopen en samen met de trainer te werken aan een elftal waar je iets mee kan bereiken. Wij zijn daar afgelopen zomer mee begonnen. Marc is gewoon superbelangrijk.'

Royal Antwerp gaat de Champions League in

Royal Antwerp speelde zondag met 2-2 gelijk tegen KRC Genk. Omdat Club Brugge, mede dankzij een treffer van oud-Ajacied Noa Lang, met 1-3 won bij Union St. Gillis ging de titel naar Antwerpen. Zodoende komt Royal Antwerp volgend jaar uit in de voorronde van de Champions League.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.