[Update] Zivkovic officieel gepresenteerd bij promovendus FC Emmen

door Jesse ter Haar 133

Bron Algemeen Dagblad

[Update] Zivkovic officieel gepresenteerd bij promovendus FC Emmen

door Jesse ter Haar 133

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Richairo Zivkovic gaat tekenen bij FC Emmen, zo verzekert het Algemeen Dagblad. Daarmee zou de spits na vijf jaar terugkeren op de Nederlandse velden. Zijn laatste Nederlandse werkgever was Ajax, dat hij in 2017 achter zich liet voor avonturen in het buitenland.

Op het moment staat de 25-jarige spits onder contract bij Rode Ster Belgrado, maar dat contract wordt waarschijnlijk ontbonden. In dat geval kan hij transfervrij de overstap naar FC Emmen maken. De club uit de gelijknamige stad is op zoek naar een centrumaanvaller, nadat het misgreep bij Bas Dost.

Tien jaar geleden stond Zivkovic te boek als één van de grotere talenten in de Eredivisie. Hij speelde twee jaar bij FC Groningen en vertrok toen naar Ajax. Hij speelde gedurende het seizoen 2014/15 vooral voor Jong Ajax, maar mocht ook enkele keren meedoen met het eerste. Zijn enige Eredivisiegoal in Amsterdamse dienst maakte hij tegen Excelsior, in december 2014.

Na verhuurperiodes bij Willem II en FC Utrecht, deed Zivkovic de deur bij Ajax achter zich dicht. Hij trok naar KV Oostende en na twee seizoenen ging hij naar China. Daar speelde hij voor Changhun Yatai. In januari 2020 verhuurde die club hem verrassend aan Premier League-club Sheffield United, maar daar speelde hij slechts vijf duels. Via Guangzhou en Rode Ster Belgrado keert Zivkovic naar alle waarschijnlijkheid terug in de Eredivisie.

Update - 17.20 uur (Maandag 21 juli) - Zivkovic officieel gepresenteerd bij promovendus FC Emmen

Richairo Zivkovic is officieel speler van FC Emmen. Op de clubwebsite maakt de promovendus het transfernieuws bekend. De oud-Ajacied maakt de overstap van Rode Ster Belgrado naar de Eredivisie en keert daarmee na vijf jaar afwezigheid terug in Nederland. In 2017 maakte hij immers de overstap naar KV Oostende, waarna avonturen in China, Engeland en Servië volgden. In Emmen tekent Zivkovic voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties