[Update] 'Van de Beek ondergaat volgende week medische keuring bij Eintracht Frankfurt'

door Timo Suur 73

Bron Fabrizio Romano, Florian Plettenberg

[Update] 'Van de Beek ondergaat volgende week medische keuring bij Eintracht Frankfurt'

door Timo Suur 73

Bron Fabrizio Romano, Florian Plettenberg

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek vertrekt op huurbasis naar Eintracht Frankfurt, zo schrijft Fabrizio Romano op X. De deal tussen Manchester United en de Duitse club loopt al enkele dagen en nu verbindt de transfergoeroe er zijn befaamde 'here we go' aan. De nieuwe club van de oud-Ajacied betaalt een huursom aan Manchester United.

De mondelinge overeenkomst is inmiddels bereikt, zo schrijft de verslaggever. Het betreft een huurdeal, lopend tot en met het einde van het huidige seizoen. Hierna krijgt Eintracht Frankfurt de kans om Van de Beek over te nemen voor een bedrijf van vijftien miljoen euro. Overigens is die optie tot koop niet verplicht en dus kan de middenvelder - mocht hij in Frankfurt niet bevallen - nog terug worden gestuurd naar Manchester.

De rechtspoot komt in Engeland maar amper aan spelen toe. In Duitsland krijgt hij de kans om zijn carrière van een nieuwe impuls te voorzien. Met het EK in aantocht in de zomer zal Van de Beek hopen tot speelminuten te komen op het hoogste niveau. Eintracht Frankfurt is de nummer zeven van de Bundesliga en komt na de winter - net als Ajax - uit in de Conference League. Sterker nog: beide ploegen kunnen elkaar treffen in de tussenronde.

Clubs voor Van de Beek

Eintracht Frankfurt was niet de enige speler die in de markt was voor Van de Beek. Immers zou het Girona, waar Daley Blind onder contract staat, ook hebben geïnformeerd naar zijn diensten, maar zij zouden niet aan de voorwaarden willen voldoen. In de zomer werden daarnaast Galatasaray en Royal Antwerp nog genoemd als opties voor Van de Beek, maar die clubs lijken niet te zijn teruggekeerd.

Florian Plettenberg op zijn beurt, hoorde dat Eintracht Frankfurt géén huursom betaalt aan Manchester United, zo schrijft hij op X. Bovendien vertelt hij dat de Duitse club nog bezig is om de optie tot koop voor elkaar te krijgen. Het is de bedoeling dat de deal dit jaar nog wordt afgerond, zodat Van de Beek in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft aan kan sluiten bij de selectie van Eintracht Frankfurt.

Update - 14.00 uur (zaterdag 16 december) - 'Van de Beek ondergaat volgende week medische keuring bij Eintracht Frankfurt'

Donny van de Beek ondergaat volgende week zijn medische keuring bij Eintracht Frankfurt, zo meldt Florian Plettenberg op X. De Duitse club huurt de middenvelder voor een halfjaar van Manchester United en daarnaast hebben de Duitsers een optie tot koop bij de deal bedongen van minder dan tien miljoen euro. Bovendien wordt er door de Duitse club geen huursom betaald. Eerder schreef Fabrizio Romano dat Eintracht Frankfurt een huursom zou betalen voor de diensten van Van de Beek, maar hier is volgens Plettenberg geen sprake van.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.