[Update] Valkanis bevestigt hoofdtrainerschap bij Adana Demirspor

door Jesse ter Haar 65

Bron Voetbal International

[Update] Valkanis bevestigt hoofdtrainerschap bij Adana Demirspor

door Jesse ter Haar 65

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Michael Valkanis is de nieuwe hoofdtrainer van Adana Demirspor, zo schrijft Voetbal International zondag. De Australiër was tijdens een groot deel van het afgelopen nog de assistent van Ajax-trainer John van 't Schip, maar vanaf komend seizoen staat hij dus weer op eigen benen.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Eerder was de oefenmeester al hoofdtrainer bij clubs als Adelaide United (interimbasis), Melbourne City (interimbasis), KAS Eupen en Hapoel Tel Aviv. Tussendoor vervulde hij een rol als assistent-trainer bij PEC Zwolle en Griekenland, terwijl hij die rol ook bekleedde bij het eerder genoemde Adelaide United en KAS Eupen. Bij Hapoel Tel Aviv was Valkanis in oktober 2023 nog hoofdtrainer, totdat Van 't Schip dus bij zijn oude bekende aanklopte.

Van 't Schip zou het - nadat Hedwiges Maduro kort de leiding kreeg - overnemen van Maurice Steijn, die Ajax niet aan de praat kreeg. De Amsterdammers kwamen zelfs op de achttiende plaats in de Eredivisie te staan. Samen met Van 't Schip kreeg Valkanis de club weer enigszins op de rit. Maar liefst twaalf keer op rij werd er niet verloren in de Eredivisie, totdat sc Heerenveen in een uitwedstrijd in februari 2024 te sterk bleek voor Ajax.

De klad kwam er echter in bij Ajax en dus moest de ploeg nog alle zeilen bijzetten om de vijfde plek in de Eredivisie veilig te stellen. Uiteindelijk gaf die plek de Amsterdammers recht op deelname aan de voorrondes van de Europa League in het seizoen 2024/2025. Inmiddels is bekend dat Ajax het in de tweede voorronde opneemt tegen FK Vojvodina, de oude club van Dusan Tadic.

Van 't Schip staat komend seizoen niet meer voor de groep en datzelfde geldt voor Valkanis. Waar eerstgenoemde nog in een andere rol aan de slag gaat bij Ajax, bleef Valkanis niet langer werkzaam bij de club. 'Het was eigenlijk erger dan ik van tevoren had verwacht, maar we hadden allebei het gevoel dat we het op konden lossen', vertelde hij onlangs. 'We wilden terug naar de basis gaan: het zelfvertrouwen moest terugkomen en de spelers moesten zich weer prettig voelen en het gevoel krijgen dat ze konden presteren.'

Adana Demirspor

Inmiddels staat Valkanis - die voor de groep stond tijdens de pijnlijke bekeruitschakeling van Ajax tegen de amateurs van USV Hercules - dus voor zijn volgende klus als hoofdtrainer. In Turkije neemt hij Adana Demirspor onder zijn hoede. Een jaar geleden stapte Patrick Kluivert bij die club nog in als eindverantwoordelijke, maar zijn avontuur zat er na vijf maanden alweer op. Adana Demirspor eindigde uiteindelijk op een twaalf plek in de Süper Lig en dus kent Valkanis zijn uitgangspunt.

Update - 21.30 uur (maandag 8 juli) - Valkanis bevestigt hoofdtrainerschap bij Adana Demirspor

Michael Valkanis is definitief de nieuwe hoofdtrainer van Adana Demirspor, zo maakt hij bekend via Instagram. De Australiër was als laatste actief als assistent-trainer van John van 't Schip bij Ajax en staat vanaf heden dus weer op eigen benen. 'Officieel de nieuwe hoofdtrainer van Adana Demirspor. Een nieuw hoofdstuk begint, schrijft hij. Het is daarmee de tweede trainer met een Ajax-verleden in een jaar tijd die aan de slag gaat bij de club uit Turkije. In de zomer van 2023 ging Patrick Kluivert een avontuur aan, maar al na vijf maanden hield hij het voor gezien.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.