[Update] Situatie Vaessen beter dan op zaterdagavond

door Jon van Dam 99

Bron NOS, De Telegraaf

[Update] Situatie Vaessen beter dan op zaterdagavond

door Jon van Dam 99

Bron NOS, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Etienne Vaessen is bij kennis en inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis. De doelman ging tijdens wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax naar de grond. Al snel hadden de spelers, het publiek en de medische staf de ernst van de situatie door. De wedstrijd werd vanwege het incident definitief gestaakt.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, heeft inmiddels gereageerd op de situatie. 'Vanzelfsprekend heeft dit een enorme impact. De schrik zit er behoorlijk in. Het zag er ook ernstig uit met de doeken en het afschermen', zo reageert de directeur voor de camera van de NOS.

Na het incident werd Vaessen op het veld gereanimeerd om vervolgens per brancard naar de kleedkamer gebracht te worden. De schrik was van de gezichten in het stadion af te lezen. Op het veld werd er direct voor gezorgd dat Vaessen niet in het zicht lag. Door middel van doeken en een muur van spelers werd dit gedaan. Inmiddels is de goalie naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw van Vaessen is direct naar het stadion gekomen, zo geeft Van Mosselveld aan. 'We hebben haar meteen meegenomen naar de kleedkamer.' De NOS meldde ook dat de doelman weer aanspreekbaar is. De wedstrijd werd in de 89ste minuut gestaakt bij een 2-3 tussenstand.

Update 11.40 uur (zondag 1 oktober) Situatie Vaessen beter dan op zaterdagavond

De Telegraaf meldt op zondagochtend dat de situatie van Etienne Vaessen is verbeterd. Een woordvoerder van de Brabantse club heeft bevestigd dat de keeper van RKC Waalwijk momenteel wordt onderzocht in het ziekenhuis. Er hebben meerdere onderzoeken en scans plaatsgevonden om te kijken of de botsing met Ajacied Brian Brobbey voor letsel heeft gezorgd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.