[Update IV] Ten Hag krijgt nieuws: Manchester United en Ronaldo in onderling overleg uit elkaar

door Jesse ter Haar 212

Bron Piers Morgan, ESPN

[Update IV] Ten Hag krijgt nieuws: Manchester United en Ronaldo in onderling overleg uit elkaar

door Jesse ter Haar 212

Bron Piers Morgan, ESPN

Laatst geüpdatet

Cristiano Ronaldo heeft in een interview met Piers Morgan hard uitgehaald naar Erik ten Hag en de clubleiding van Manchester United. In het gesprek met de Engelse journalist laat Ronaldo weten zich verraden te voelen bij Manchester United.

Sinds het aantreden van Ten Hag als manager van Manchester United gaat het al over de toekomst van de Portugese voetballer bij de Engelse topclub. Het lijkt erop dat Ronaldo niet in de plannen voorkomt van de voormalig trainer van Ajax. Dit seizoen zit Ronaldo vooral op de bank en hij heeft voor de winterse transferperiode dan ook een wens: vertrekken.

In gesprek met Morgan haalt Ronaldo fors uit naar Ten Hag. 'Ik heb geen respect voor hem omdat hij geen respect heeft voor mij', aldus Ronaldo, die onlangs nog weigerde in te vallen tegen Tottenham Hotspur. Ten Hag strafte hem hiervoor door hem voor één duel buiten de selectie te laten. 'Als je geen respect hebt voor mij, dan zal ik ook nooit respect hebben voor jou.'

Ronaldo ook niet blij met clubleiding en Rooney

Ronaldo heeft het gevoel dat Ten Hag en de clubleiding hem weg willen hebben bij Manchester United. 'Niet alleen de trainer, maar nog twee of drie mensen rond de club. Ik voel me verraden. Sommige mensen willen me hier niet hebben. Niet alleen dit seizoen, maar vorig seizoen ook al.'

Wayne Rooney liet zich onlangs nog kritisch uit over Ronaldo en daar is de Portugees niet blij mee. Hij zegt: 'Ik weet ook niet waarom. Misschien omdat hij al gestopt is met voetballen en ik nog op hoog niveau speel. Ik zal niet zeggen dat ik er beter uitzie dan hij… Maar het is wel zo', besluit hij met een knipoog.

Aankomende woensdag en donderdag verschijnt het complete interview op de kanalen van TalkTV. Of Ronaldo dan meer vertelt over zijn nabije toekomst, zal dan blijken.

Update - 13.40 uur (14 november 2022) - 'Clubleiding Manchester United met Ten Hag in gesprek over Ronaldo'

De clubleiding van Manchester United gaat naar aanleiding van het interview van Cristiano Ronaldo in gesprek met manager Erik ten Hag. De Portugese voetballer gaf aan geen respect voor Ten Hag te hebben. Het interview is als een bom ingeslagen bij de Engelse topclub. The Telegraph schrijft dat Manchester United snel een beslissing zal maken over de toekomst van Ronaldo bij de club.

Duidelijk is wel dat de clubleiding van Manchester United 'diep teleurgesteld' is in Ronaldo vanwege zijn aanval op de club en Ten Hag. Mogelijk wil Ronaldo - met het mogelijk getimede interview - een transfer in januari forceren. Onder Ten Hag is Ronaldo zijn basisplaats kwijtgeraakt bij Manchester United.

Update II - 08.25 uur (15 november 2022) - 'Ten Hag hoeft Ronaldo niet meer terug te zien bij Manchester United'

Erik ten Hag heeft de clubleiding van Manchester United laten weten dat Cristiano Ronaldo niet meer in actie voor de club hoeft te komen. Met zijn interview met Piers Morgan is Ronaldo te ver gegaan, zo vindt Ten Hag. Dit melden bronnen aan ESPN.

Ten Hag heeft een gesprek gehad met Joel Glazer, de eigenaar van Manchester United. Volgens de voormalig trainer van Ajax heeft Ronaldo met zijn interview laten zien dat hij geen respect voor de club en de trainer heeft. Op dit moment is Manchester United juridisch advies aan het inwinnen over hoe het met deze situatie moet omgaan. Ronaldo heeft bij de Engelse topclub nog een contract tot de zomer van 2023. Per week ontvangt hij meer dan 500.000 pond.

Update III - 14.20 uur (18 november 2022) - 'Ronaldo niet meer welkom bij Manchester United na WK'

Cristiano Ronaldo hoeft zich na het wereldkampioenschap niet meer te melden bij Manchester United. The Red Devils zijn van plan het contract van de Portugese superster te ontbinden, zo melden bronnen aan ESPN. Ronaldo haalde in een interview met Talk TV hard uit naar Erik ten Hag en de club zelf. Eerder liet Ten Hag daarom ook weten niet meer verder te willen met Ronaldo.

Manchester United heeft gewacht met een uitspraak tot het volledige interview van Ronaldo te zien was, waarna de club kon beslissen wat voor reactie het wilde publiceren. Daarnaast wil Manchester United ook een rechtszaak aanspannen wegens contractbreuk.

Update IV - 19.20 uur (22 november 2022) - Ten Hag krijgt nieuws: Manchester United en Ronaldo in onderling overleg uit elkaar

Manchester United en Cristiano Ronaldo hebben in onderling overleg afscheid van elkaar genomen, zo brengt de club naar buiten via de eigen website. De Portugese superster verlaat de club van hoofdtrainer Erik ten Hag per direct. Het vertrek is het gevolg van een interview van Ronaldo bij Piers Morgan. Hij sprak hierbij buitengewoon negatief over de club én trainer Ten Hag.

Poll: Zou jij Ronaldo graag bij Ajax willen zien?
0%
0%

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.