[Update II] Schreuder wordt toch niet nieuwe trainer Leeds United

door Bart Veenstra 350

Bron The Daily Telegraph

[Update II] Schreuder wordt toch niet nieuwe trainer Leeds United

door Bart Veenstra 350

Bron The Daily Telegraph

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder is serieus in beeld als nieuwe trainer van Leeds United, zo schrijft Mike McGrath van The Daily Telegraph. De oefenmeester zou zondag zelfs al aanwezig zijn tijdens Leeds United - Manchester United.

Kortgeleden nam Leeds United afscheid van Jesse Marsch. Onder zijn leiding verkeerde de club immers in degradatiegevaar. Schreuder was hierna niet de eerste optie van Leeds United, maar bij Feyenoord ving men bot voor de diensten van Arne Slot. De oefenmeester lijkt in ieder geval tot en met het einde van het seizoen in Rotterdam werkzaam te blijven.

Zodoende is de Premier League-club uitgekomen bij Schreuder, die in januari werd ontslagen bij Ajax. Inmiddels zou de hoofdtrainer, vergezeld door zaakwaarnemer Milos Malenovic, aanwezig zijn in Leeds. Overigens is niet met volle zekerheid te zeggen of Schreuder de tweede optie was na Slot, want in Engeland zetten clubs vaker op meerdere managers in.

Carrière Schreuder

Als trainer van Ajax wist Schreuder gemiddeld 1,65 punten per wedstrijd te behalen. Hij deed het op dat vlak een stuk minder dan tijdens zijn vorige job, toen hij hoofdtrainer van Club Brugge was. In België kwam hij tot een bijzonder goed gemiddelde van 2,33 punten per wedstrijd. In de Bundesliga tot slot, als trainer van TSG Hoffenheim, kwam hij tot een gemiddelde van 1,48 punten.

Update - 09.55 uur (13 februari 2023) - 'Schreuder daadwerkelijk op weg naar Leeds United'

Alfred Schreuder lijkt daadwerkelijk op weg naar Leeds United. Inmiddels maken ook Sky Sports en de BBC melding van het nieuws dat de voormalig Ajax-trainer bij de Engelse club aan de slag zou gaan. Het is nog wel onduidelijk of het om een tijdelijke oplossing gaat of dat Schreuder een meerjarig contract gaat tekenen.

Leeds United probeerde het in de afgelopen week bij meerdere trainers, waaronder Arne Slot, maar die pogingen bleken tevergeefs. Mogelijk zijn er in de zomer meer trainers beschikbaar.

Update - 15.05 uur (13 februari 2022) - Schreuder wordt toch niet nieuwe trainer Leeds United

Alfred Schreuder wordt toch niet de nieuwe manager van Leeds United, zo melden journalisten Phil Hay (The Athletic) en Fabrizio Romano. Schreuder zou wel in Engeland zijn geweest, maar is nu terug naar Nederland. Bij Leeds United kijkt men in de tussentijd verder naar een nieuwe manager. Onlangs werd Jesse Marsch ontslagen bij de Engelse club.

Volgens Voetbal International was er een verschil van inzicht tussen de verschillende clubeigenaren en om die reden is er een streep gezet door de naam van Schreuder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.