[Update II] 'Ekkelenkamp kiest met Antwerp voor zijn gevoel'

door Bart Veenstra 208

Bron De Telegraaf

[Update II] 'Ekkelenkamp kiest met Antwerp voor zijn gevoel'

door Bart Veenstra 208

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Club Brugge heeft de strijd om voormalig Ajax-speler Jurgen Ekkelenkamp gewonnen. Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. Ook Royal Antwerp FC, waar Marc Overmars directeur voetbalzaken is, was geïnteresseerd in de middenvelder van Hertha BSC.

De Telegraaf meldt dat Club Brugge een transfersom van vijf miljoen euro overmaakt naar Hertha BSC voor de transfer van Ekkelenkamp. In het Jan Breydelstadion tekent Ekkelenkamp een contract voor vier seizoenen, waardoor hij tot de zomer van 2026 onder contract staat in Brugge. Bij Club Brugge wordt Ekkelenkamp (voorlopig) herenigd met Noa Lang, terwijl hij ook landgenoten Ruud Vormer en Björn Meijer treft.

In het komende weekeinde staat de medische keuring van Ekkelenkamp bij Club Brugge op de agenda. Ekkelenkamp stond bij Hertha BSC nog onder contract tot de zomer van 2025. In zijn eerste seizoen bij de club uit Berlijn speelde hij 22 wedstrijden, waarvan voornamelijk als invaller. In die 22 duels was hij drie keer trefzeker.

Club Brugge speelt Champions League

Club Brugge werd vorig seizoen, met toen nog Alfred Schreuder als trainer, kampioen van België. Zodoende doet de club komend seizoen mee aan de Champions League. Tijdens de loting zal Club Brugge het moeten doen met een plek in pot 4. Daarmee is het een van de mogelijke tegenstanders van Ajax.

Update - 14.00 uur (4 augustus 2022) - 'Ekkelenkamp kiest toch voor Royal Antwerp'

Een ommekeer in de toekomst van Jurgen Ekkelenkamp. De oud-Ajacied heeft Club Brugge namelijk laten weten dat hij voor Royal Antwerp kiest. Dat meldt de Belgische journalist David van den Broeck - werkzaam voor Het Nieuwsblad en Het Gazet van Antwerpen - via Twitter. 'Hij trok de stekker vandaag uit het dossier bij blauw-zwart', schrijft Van den Broeck.

Op de website van Het Nieuwsblad valt nu te lezen dat Ekkelenkamp uiteindelijk toch een voorkeur had voor een samenwerking met trainer Mark van Bommel. Bij Royal Antwerp tekent Ekkelenkamp voor vier jaar. Bovendien speelde ook Overmars een rol in de transfer: hij kende Ekkelenkamp al van zijn Ajax-periode.

Update II - 15.50 uur (4 augustus 2022) - 'Ekkelenkamp kiest met Royal Antwerp voor zijn gevoel'

Jurgen Ekkelenkamp kiest met Royal Antwerp voor zijn gevoel. Dat laat zijn zaakwaarnemer Mo Sinouh weten tegenover De Telegraaf. 'Er lag een akkoord tussen Hertha BSC en Club Brugge. Maar op zijn gevoel heeft Jurgen toch voor Antwerp gekozen, dat er vervolgens ook uitkwam met Hertha BSC. Het is na een nacht slapen een keuze op gevoel geweest door het verhaal van Marc Overmars en Mark van Bommel. Het is geen geldkwestie.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.