[Update] FC Utrecht bevestigt komst Younes

door NielsOpdam 125

Bron De Telegraaf

[Update] FC Utrecht bevestigt komst Younes

door NielsOpdam 125

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Amin Younes staat op het punt terug te keren in de Eredivisie. Volgens De Telegraaf gaat FC Utrecht een poging wagen om op de laatste dag van de transferperiode de oud-Ajacied te huren van het Saoedische Al-Ettifaq, waar hij sinds begin 2022 onder contract staat.

Wegens privé-omstandigheden wil de achtvoudig Duits-international dichtbij zijn familie in Dusseldorf voetballen en hij staat daarom open voor een transfer naar de Eredivisie. De 29-jarige Duitser speelde begin vorig seizoen nog met Bas Dost bij Eintracht Frankfurt, dat later de Europa League won.

FC Utrecht gaat op de laatste dag van de transferperiode er alles aandoen om Younes voor de rest van het seizoen te huren. Utrecht is nog altijd opzoek naar een creatieve buitenspeler en ziet in Younes de perfecte aanwinst.

Younes, die Ajax in 2018 verruilde voor Napoli, scoorde in drie seizoenen zeventien keer voor de Amsterdammers. Na twee seizoenen in Italië keerde Younes terug naar de Bundesliga. Sinds begin dit jaar komt Younes uit in de Saudi Professional League.

Update - 16.10 uur (31 augustus 2022) - FC Utrecht bevestigt komst Younes

FC Utrecht heeft de komst van Amin Younes bevestigd via de officiële clubkanalen. De 29-jarige oud-Ajacied wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Saoedische Ettifaq FC. Technisch directeur Jordy Zuidam is blij met de komst van Younes naar de Domstad. 'Hij heeft speciale kwaliteiten, waarvan we blij zijn dat we deze toe kunnen voegen aan onze selectie. Het zegt genoeg dat hij vorig jaar is uitgekomen voor de Duitse nationale ploeg. Amin heeft een half jaar geleden gekozen voor een lucratief contract in Saoedi-Arabië, maar is tot de conclusie gekomen dat hij in Europa wil spelen om ook dichterbij zijn gezin te zijn. Hij heeft een groot offer gebracht om deze stap mogelijk te maken, dat zegt iets over zijn gedrevenheid om samen te willen presteren.'

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties