[Update] Eintracht Frankfurt schrijft Van de Beek definitief niet in voor Conference League

door Jesse ter Haar 80

Bron Bild

[Update] Eintracht Frankfurt schrijft Van de Beek definitief niet in voor Conference League

door Jesse ter Haar 80

Bron Bild

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek is door zijn club Eintracht Franfkurt niet ingeschreven voor de tussenronde van de Conference League, zo meldt het Duitse medium Bild. De Duitse club mag slechts drie wijzigingen doorvoeren en dus valt de oud-Ajacied buiten de boot.

Eintracht Frankfurt neemt het in februari op tegen het Belgische Union St. Gilloise. Tijdens het tweeluik in de tussenronde van de Conference League kan de club geen beroep doen op Van de Beek. Halverwege het seizoen mag je als clubs slechts drie mutaties doorgeven aan de UEFA. Omdat Die Adler in de winterse transferperiode ook al Sasa Kalajdzic (Wolverhampton Wanderers) en Hugo Ekitiké (Paris Saint-Germain) binnenhaalden, moesten er keuzes gemaakt worden.

Oud-PSV'er Max krijgt de voorkeur boven Van de Beek

De ploeg van trainer Dino Toppmöller besloot naast de spitsen Kalajdzic en Ekitiké ook voormalig PSV'er Philipp Max te selecteren. De linksback behoorde tijdens de eerste seizoenshelft nog niet tot de Europese selectie van Eintracht Frankfurt. Bild geeft aan dat Max de voorkeur krijgt boven Van de Beek omdat de Duitser als vervanger geldt van vleugelverdediger Niels Nkounkou.

Voor Van de Beek betekent de keuze dat hij alleen nog minuten kan maken in de Bundesliga. Sinds hij op huurbasis overkwam van Manchester United deed hij in de eerste drie competitieduels mee. Afgelopen zaterdag zat de 26-jarige speler het hele uitduel bij 1. FC Köln (2-0 verlies) op de bank. Eintracht Frankfurt zou na dit seizoen de koopoptie kunnen lichten Van de Beek voor tien miljoen euro kunnen overnemen.

Update - 17.50 uur (zondag 4 februari) Eintracht Frankfurt schrijft Van de Beek definitief niet in voor Conference League

Donny van de Beek is door Eintracht Frankfurt definitief niet ingeschreven voor de Conference League, zo is te zien op de website van de UEFA. Ook journalist Florian Plettenberg komt er op X over te spreken en deed navraag bij de club. Als interne reden noemt hij: 'Van de Beek heeft tijd nodig om zijn ritme te vinden.' De oud-Ajacied wordt de rest van het seizoen door Eintracht Frankfurt gehuurd van Manchester United. Tijdens de eerste drie Bundesliga-wedstrijden sinds zijn komst kwam hij in actie, maar de laatste wedstrijd van Eintracht Frankfurt - op bezoek bij 1. FC Köln - bleef hij op de bank.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.