[Update] 'Blessure De Ligt niet serieus; verdediger hervat na het weekend groepstraining'

door Bart Veenstra 21

Bron Bayern München, Sky Sport

[Update] 'Blessure De Ligt niet serieus; verdediger hervat na het weekend groepstraining'

door Bart Veenstra 21

Bron Bayern München, Sky Sport

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt heeft een nieuwe knieblessure opgelopen bij Bayern München, zo maakt de club bekend via de eigen website. De oud-Ajacied was pas recent teruggekeerd na een blessure aan het gewricht en moet nu dus opnieuw vanaf de zijkant toe gaan kijken.

'Matthijs de Ligt heeft tijdens het trainingskamp in Faro (Portugal) een kapselblessure aan zijn linkerknie opgelopen', brengt Bayern München naar buiten in een kort statement. 'Dit is gebleken uit een MRI-onderzoek ter plaatse door de medische afdeling van FC Bayern. De centrale verdediger moet daardoor een 'trainingspauze' inlassen.'

Begin november liep De Ligt ook al een knieblessure op. In de bekerwedstrijd tegen 1. FC Saarbrücken ontstond er een scheurtje in zijn knieband en zodoende deed hij een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft niet mee. Sinds 14 december was de international echter weer in training. Afgelopen vrijdag, toen Bayern München het opnam tegen TSG Hoffenheim, deed hij voor het eerst weer negentig minuten mee.

De Ligt in München

De Ligt maakte in de zomer van 2022 de overstap van Juventus naar Bayern München. De recordkampioen van Duitsland betaalde een transfersom van 67 miljoen euro aan de club uit Italië. In totaal speelde de mandekker al 55 wedstrijden voor de club uit München, maar de komende tijd moet De Ligt dus rust nemen.

Update - 13.30 uur (17 januari 2024) - 'Blessure De Ligt niet serieus; verdediger hervat na het weekend groepstraining'

De blessure van oud-Ajacied Matthijs de Ligt valt mee. Dat schrijft Florian Plettenberg van het Duitse Sky Sport woensdagmiddag. De verdediger van Bayern München moet de competitiewedstrijd tegen Werder Bremen van zondag aan zich voorbij laten gaan vanwege een knieblessure, maar daarna zou hij de groepstraining alweer kunnen hervatten. 'Niets serieus', schrijft Plettenberg dan ook.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.