[Update] 1. FSV Mainz maakt komst El Ghazi wereldkundig

door NielsOpdam 50

Bron Florian Plettenberg

[Update] 1. FSV Mainz maakt komst El Ghazi wereldkundig

door NielsOpdam 50

Bron Florian Plettenberg

Laatst geüpdatet

Anwar El Ghazi staat op het punt om te gaan tekenen bij 1. FSV Mainz, zo schrijft Florian Plettenberg op X. De journalist, gespecialiseerd in de verslaggeving over transfers, lijkt niet te verwachten dat de aankondiging nog lang op zich laat wachten. Volgens Fabrizio Romano, zo schrijft hij op X, ondergaat El Ghazi donderdag al zijn medische keuring.

Tijdens het afgelopen seizoen was de aanvaller nog actief namens PSV, maar die club gaf hem na afloop van de transferperiode een transfervrije status. El Ghazi vond niet direct een nieuwe club en dus kwam hij bij Jong Ajax terecht. Wel werd meteen aangegeven dat het om het op peil houden van zijn conditie ging en dus lijkt er nooit echt sprake te zijn geweest van een definitieve terugkeer bij Ajax. Verder dan het meetrainen met Jong Ajax kwam het niet.

Toch klonken er in de tussentijd geluiden van mensen die Ajax het advies gaven om El Ghazi in te lijven. Vooral het gat in de Ajax-selectie op de rechtsbuitenpositie werd daarbij als argument gebruikt. Zo zei Karim El Ahmadi: 'Ik denk dat het een win-win-situatie is als je hem zes maanden of een jaar een contract geeft. Hij moet zichzelf laten zien en je kunt op de rechtsbuitenpositie wat anders gaan spelen.' Mike Verweij pleitte eveneens voor een terugkeer van de buitenspeler. 'De statistieken van El Ghazi bij PSV waren nog best aardig en als je geen echte rechtsbuiten in je selectie hebt, kun je er beter mee verlegen dan om verlegen zitten', sprak hij.

El Ghazi naar de Bundesliga

Inmiddels lijkt de kans verkeken en is El Ghazi op weg naar 1. FSV Mainz, de huidige hekkensluiter van de Bundesliga. Van de vier gespeelde wedstrijden gingen er drie verloren en werd er alleen tegen Eintracht Frankfurt - dat die wedstrijd met tien man kwam te staan - gelijkgespeeld. Vorig seizoen eindigde de club uit Mainz nog op een knappe negende plek in Duitsland.

Update - 13.40 uur (vrijdag 22 september) - 1. FSV Mainz bevestigt komst El Ghazi

1. FSV Mainz 05 heeft de komst van Anwar El Ghazi vrijdagmiddag wereldkundig gemaakt. Via de officiële kanalen meldt de Duitse club dat de vleugelaanvaller een contract heeft getekend tot medio 2025. Hoofdtrainer Bo Svensson is blij met de komst van de oud-Ajacied. 'Met de transfer van Anwar hadden we de kans om onze aanval te versterken met een speler die al een indrukwekkende carrière achter de rug heeft', vertelt de oefenmeester.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.