'UEFA bereikt akkoord over systeem ter vervanging van Financial Fair Play'

door Jesse ter Haar 40

Bron The New York Times

'UEFA bereikt akkoord over systeem ter vervanging van Financial Fair Play'

door Jesse ter Haar 40

Bron The New York Times

Laatst geüpdatet

De UEFA heeft een akkoord bereikt over een systeem dat de huidige Financial Fair Play moet gaan vervangen, zo schrijft The New York Times dinsdagavond. De nieuwe regeling gaat met name over de verhouding tussen clubinkomsten en voetbaluitgaven.

De Financial Fair Play-regels werden opgesteld om meerdere redenen. Zo zou het de financiële verschillende tussen clubs moeten verkleinen, terwijl het ook een handvat moest bieden aan clubs om gezonder te blijven. Onder de streep zorgde het ervoor dat clubs niet veel meer geld gingen uitgeven dan dat er binnenkwam.

Dertien jaar na de ingang van Financial Fair Play volgt er nu dus een nieuw systeem. In dit systeem geldt: clubs mogen niet meer dan zeventig procent van de clubinkomsten uitgeven aan voetbalgerelateerde zaken. Op 7 april volgt een stemming over de nieuwe plannen van de UEFA.

Al voor de officiële invoering ervan is er weerstand tegen de plannen van de Europese voetbalbond. Het gat tussen de arme en rijke clubs wordt er immers niet door verkleind. De grote clubs kunnen nog altijd vele malen meer geld uitgeven aan voetbalgerelateerde zaken dan de clubs die met een lagere omzet moeten werken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.