Udinese neemt Lucca definitief over van Pisa; oud-Ajacied tekent tot medio 2028

door Jon van Dam 10

Bron Udinese

Udinese neemt Lucca definitief over van Pisa; oud-Ajacied tekent tot medio 2028

door Jon van Dam 10

Bron Udinese

Udinese heeft Lorenzo Lucca definitief overgenomen van Pisa, zo maakt de Italiaanse club donderdag bekend via de officiële kanalen. De 23-jarige oud-spits van Ajax kwam afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor de club uit Udine.

Lucca heeft bij de nummer vijftien van het afgelopen Serie A-seizoen een contract getekend tot de zomer van 2028. Bij de overstap van de boomlange spits zou volgens Italiaanse media zo'n acht miljoen euro gemoeid zijn. Zoals gezegd huurde Udinese Lucca afgelopen seizoen al van Pisa en dat bleek een goede zet te zijn.

In Italië kwam Lucca namelijk acht keer tot scoren en was drie keer aangever bij een doelpunt van een teamgenoot. Gezien het geringe aantal doelpunten van Udinese (37 in 38 wedstrijden) wist de targetman alsnog zijn stempel te drukken op het matige seizoen van zijn club. Door een sterke reeks met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden werd degradatie op het nippertje voorkomen.

Lucca wacht nog op debuut voor Italië

De goede prestaties van Lucca in de Italiaanse competitie bleven niet onopgemerkt bij de nationale ploeg van Italië. Zo werd hij in maart geselecteerd voor La Squadra Azzurra. Echter moest de aanvaller nog wachten op zijn debuut, hij speelde geen minuut. Bondscoach Luciano Spalletti heeft Lucca ook niet meegenomen naar het EK in Duitsland.

Het kortstondige avontuur bij Ajax tijdens het seizoen 2022/23 werd geen succes voor Lucca. Het lukte de spits niet om zijn stempel te drukken in de ploeg van Alfred Schreuder en later John Heitinga. In Amsterdam kwam Lucca tot 14 optredens in het eerste elftal. In deze wedstrijden, waarvan hij de meeste als invaller binnen de lijnen kwam, scoorde Lucca twee doelpunten en gaf hij één assist. In Jong Ajax was de Italiaan iets succesvoller. Daar trof hij zesmaal doel en bracht hij drie keer een ploeggenoot in stelling.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.