Tuchel spreekt over situatie De Ligt: 'Matthijs verdient het honderd procent om te spelen'

door NielsOpdam 31

Bron Voetbal International

Tuchel spreekt over situatie De Ligt: 'Matthijs verdient het honderd procent om te spelen'

door NielsOpdam 31

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui moeten voorlopig nog even wachten op hun kans bij Bayern München, zo vertelt trainer Thomas Tuchel op een persconferentie, geciteerd door Voetbal International. Beide oud-Ajacieden zitten de laatste tijd op de bank bij de Duitse topclub en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen.

'Nous moet vechten, vechten en vechten. Hij moet er staan als de kans komt. Hij moet blijven strijden en positief blijven', begint Tuchel zijn verhaal over Mazraoui. Volgens de Duitse trainer heeft Konrad Laimer momenteel een voorsprong. 'Over zijn kwaliteiten of spelinzicht hoeven we het niet te hebben, hij is een absolute topspeler', zei Tuchel over de concurrent van Mazraoui.

Ook De Ligt heeft last van concurrentie bij Bayern München. Min-jae Kim kwam afgelopen zomer over van Napoli en heeft een basisplaats veroverd. In de eerste vier competitiewedstrijden kwam De Ligt nog maar tot 37 minuten. 'Centrale verdedigers krijgen niet zoveel kansen als invaller. We praten elke dag met ieder speler, ik denk niet dat een persoonlijk gesprek over dit onderwerp nodig is.'

'Matthijs verdient het honderd procent om te spelen'

'Matthijs verdient het honderd procent om te spelen. Hij is goed in vorm', vervolgt Tuchel zijn verhaal over de voormalig aanvoerder van de Amsterdammers. 'Natuurlijk heeft hij naar zijn zin niet genoeg speeltijd gekregen tot nu toe, maar hij is een teamspeler. Iedereen moet op elk moment ready zijn. Matthijs is dat, dus alles is goed.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.