Ten Hag ziet niets in geld zonder strategie: 'Anders werkt geld niet'

door Jesse ter Haar 33

Bron Voetbal International

Ten Hag ziet niets in geld zonder strategie: 'Anders werkt geld niet'

door Jesse ter Haar 33

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag benadrukt het belang van het - als voetbalclub - op een verantwoorde manier omgaan met geld. In het Engelse voetbal is er veel bestedingsruimte en hoewel dat ook voor Manchester United geldt, weet Ten Hag dat er meer is dan de middelen alleen.

De topclub, waar Ten Hag momenteel hoofdtrainer van is, lijkt overgenomen te gaan worden, waardoor er een koerswijziging plaats kan gaan vinden. De eindverantwoordelijke hoopt dat er ook onder de nieuwe leiding verantwoord beleid gevoerd blijft worden. 'Je kunt geld hebben, maar je moet het wel op een slimme manier uitgeven en er moet een strategie achter zitten. Anders werkt het geld niet. Je moet de juiste dingen doen', citeert Voetbal International de oud-trainer van Ajax.

Niet alleen Manchester United, maar ook clubs als Manchester City en Chelsea strooien met geld op de transfermarkt. Ten Hag ziet dan ook een bijzonder sterk deelnemersveld in de Premier League, waar elke wedstrijd een uitdaging is. 'Op dit moment is er een bundeling van goede spelers, van de beste trainers, van het geld, allemaal hier in het Verenigd Koninkrijk. Dat maakt een geweldige competitie, maar ook een zware en moeilijke competitie. Ik denk dat er veel meer teams in de Premier League zijn die echt sterk zijn.'

Ten Hag en Champions League

Tussen al het transfergeweld lijkt Manchester United volgend seizoen - na een jaar van afwezigheid - terug te keren in de Champions League. Eén punt uit de laatste twee wedstrijden is voldoende voor officiële plaatsing en ondanks dat succes, weet Ten Hag dat er nog veel beter kan in Manchester. 'Ik denk dat we op de goede weg zijn, maar we kunnen ook leren van dit seizoen. We moeten na het seizoen evalueren, de juiste conclusies trekken voor de toekomst en dat gaan we na het seizoen zeker doen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.