Ten Hag wint League Cup: 'Geeft vertrouwen voor dit seizoen en de toekomst'

door Bart Veenstra 14

Bron Viaplay

Ten Hag wint League Cup: 'Geeft vertrouwen voor dit seizoen en de toekomst'

door Bart Veenstra 14

Bron Viaplay

Laatst geüpdatet

Manchester United-manager Erik ten Hag hoopt dat de winst van de League Cup het begin is van een mooie periode van de Engelse club. Zondag werd Newcastle United in de finale van de League Cup met 2-0 verslagen en zodoende won Manchester United voor het eerst sinds 2017 weer eens een prijs.

'Dit moet een inspiratie zijn voor meer', zegt Ten Hag, die dit seizoen om nog drie prijzen speelt. Manchester United is nog actief in de FA Cup en de Europa League, terwijl men in de Premier League op plek drie staat met een achterstand van acht punten op koploper Arsenal. Voor nu is men blij met de eerste prijs in zes jaar tijd. 'Voor de club betekent dit heel veel na die prijzendroogte', zegt Ten Hag tegenover Viaplay. 'Het geeft vertrouwen voor dit seizoen en de toekomst, want ik heb - als het goed is - een aantal jaren om te bouwen.'

Winst League Cup 'geweldige motivatie' 

Volgens Ten Hag is de winst van de League Cup een geweldige motivatie voor zijn spelersgroep. 'We zijn op de goede weg en ze beseffen dat we hoge toppen kunnen bereiken. Deze groep kan zich ook vormen naar een wedstrijd. Als het mooi kan, kunnen ze geweldig voetballen, zoals afgelopen week tegen Barcelona. Vandaag was meer een vechtwedstrijd met een hoge intensiteit tegen een fysieke sterke tegenstander. Dan kunnen ze ook een manier vinden om te winnen', aldus de trainer.

In de Europa League werd Manchester United vrijdag voor de achtste finales gekoppeld aan het Spaanse Real Betis. In de vijfde ronde van de FA Cup speelt de club woensdag in eigen huis tegen West Ham United. Zondag wacht vervolgens de uitwedstrijd tegen Liverpool in de Premier League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.