Tagliafico ziet zichzelf graag trainer worden: 'Ben van plan om volgend jaar te beginnen met lessen'

door Cristian de Jong 17

Bron L'Equipe

Tagliafico ziet zichzelf graag trainer worden: 'Ben van plan om volgend jaar te beginnen met lessen'

door Cristian de Jong 17

Bron L'Equipe

Laatst geüpdatet

Nicolás Tagliafico ziet zichzelf in de toekomst graag trainer worden. De Argentijnse linksback speelt momenteel bij Olympique Lyon en geeft aan volgend jaar al lessen te willen nemen. In een interview met L'Equipe vertelt Tagliafico waarom hij graag oefenmeester zou willen worden.

'Omdat ik houd van de tactiek. Als speler denk je drie of vier uur aan voetbal, als coach ben je er 24 uur per dag mee bezig. Een trainer moet 25 spelers aansturen, inclusief de staf. De strategie en de tactiek passioneren mij', vertelt de verdediger.

Tagliafico is van plan om volgend jaar te beginnen met lessen nemen, maar geeft vervolgens aan wel door te willen als voetballer. 'Als alles goed gaat, ben ik van plan om volgend jaar te beginnen met lessen om coach te worden. Ik blijf voetballen, maar daarnaast ga ik me voorbereiden.'

WK met Argentinië

De oud-Ajacied begint dinsdagochtend eerst aan het wereldkampioenschap in Qatar. Tagliafico neemt het met zijn landgenoten om 11.00 uur op tegen Saoedi-Arabië. Met Argentinië is Tagliafico topfavoriet voor de eindoverwinning. Bij zijn club is dat wel anders. De Argentijn speelt sinds dit seizoen in Frankrijk bij Olympique Lyon, waar de resultaten tegenvallen. 'We hebben geen tijd om te klagen, we moeten aan het werk.'

De mindere periode bij Lyon weerhoudt hem echter niet om met veel vertrouwen naar de toekomst te kijken. 'Soms moet je de bodem raken om met meer kracht op te staan', aldus Tagliafico.

Poll: Zie jij Tagliafico in de toekomst graag als trainer van Ajax?
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.