Tagliafico ziet ontketende Messi: 'Hij heeft geen woorden nodig, hij geeft ons het goede voorbeeld'

door Cristian de Jong 9

Bron L'Equipe

Tagliafico ziet ontketende Messi: 'Hij heeft geen woorden nodig, hij geeft ons het goede voorbeeld'

door Cristian de Jong 9

Bron L'Equipe

Laatst geüpdatet

Nicolás Tagliafico is van mening dat Argentinië ver kan komen op het WK in Qatar. Dat komt mede door zijn teamgenoot, Lionel Messi. De superster van Paris Saint-Germain is in bloedvorm en straalt dat ook uit. Volgens Tagliafico heeft dat invloed op de selectie, die vertrouwen heeft in de eindoverwinning.

Tagliafico merkt dat er meer vrijheid is ontstaan bij Messi. 'Het heeft te maken met volwassenheid, ervaring en het feit dat hij vader is', geeft Tagliafico aan tegenover L'Equipe. Daarnaast won Messi al een grote prijs met zijn land. In 2021 won de aanvaller met Argentinië de Copa América. De druk is dus al verminderd. 'Mensen verwachten altijd meer, maar het feit dat hij al iets gewonnen heeft, maakt hem veel vrijer', aldus de oud-Ajacied.

Tagliafico ziet een ontketende Messi, en dus gaat de verdediger met vertrouwen richting het WK. 'Hij kan er het beste van maken én verkeert in topvorm', vertelt Tagliafico, die merkt dat Messi van een ander kaliber is. 'Als je met hem praat, krijg je het gevoel dat hij gewoon een andere speler is. Maar dan zie je wat hij kan doen met een bal, het is ongelooflijk.'

'Messi maakt ons nederig'

De oud-Ajacied zal daarom ook niet snel vergeten dat hij de kleedkamer deelt met Messi. 'Wij kunnen onze kleinkinderen vertellen dat we hebben gespeeld met de beste ooit. Het maakt ons nederig. Hij heeft geen woorden nodig, hij geeft ons het goede voorbeeld', geeft Tagliafico aan.

Argentinië zit op het WK in een poule met Polen, Saoedi-Arabië en Mexico. Dinsdag zal het toernooi voor de Zuid-Amerikanen van start gaan. Om 11.00 uur wordt er afgetrapt tegen Saoedi-Arabië, waarna de wedstrijden tegen Mexico en Polen enkele dagen later zullen volgen.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Senegal wint. Check snel hoe het werkt!

Sportbookies heeft de beste WK wedtips op een rijtje gezet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.