Super League-nieuws: FC Barcelona stapt nog niet uit Super League

door NielsOpdam 82

Bron AS

Super League-nieuws: FC Barcelona stapt nog niet uit Super League

door NielsOpdam 82

Bron AS

Laatst geüpdatet

Sinds de aankondiging van de Super League in de nacht van zondag op maandag houdt het de voetbalwereld voortdurend bezig. Inmiddels lijken echter de eerste scheurtjes echter te ontstaan in de ideeën van de twaalf initiatiefnemers. Volg hier de laatste ontwikkelingen omtrent de Super League.

FC Barcelona stapt nog niet uit Super League 

FC Barcelona wil de plannen voor een Super League gewoon doorzetten, zo schrijft de Spaanse club in een statement op de clubwebsite. De raad van bestuur van FC Barcelona heeft ingestemd met het aanbod om als oprichtend lid deel te nemen aan de Super League. 'Een competitie die bedoeld is om de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal te verbeteren, terwijl er tegelijkertijd naar nieuwe formules voor solidariteit voor de hele voetbalfamilie wordt gezocht.'

Juventus komt met opvallend statement

Juventus, de club van de veelbesproken voorzitter Andrea Agnelli, heeft voor een bijzondere verklaring gekozen. De club uit Turijn benadrukt nog maar eens de potentie van de Super League. De club ziet wel in dat het nu niet mogelijk is om van de Super League een succes te maken. Men wijst tevens op het feit dat de benodigde procedures tussen de Super League-clubs nog niet zijn voltooid. Het wachten is nu nog op een verklaring van FC Barcelona en Real Madrid.

Ook Atlético Madrid, Internazionale en AC Milan trekken zich terug

Ook Atlético Madrid, Internazionale en AC Milan hebben de Super League verlaten. De drie clubs hebben zich teruggetrokken, zo laat onder meer Fabrizio Romano weten op Twitter. Op dit moment behoren alleen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus nog tot de clubs die nog niet uit de Super League zijn gestapt.

Alle Engelse clubs trekken zich terug uit Super League

Alle clubs uit de Premier League hebben zich dinsdagavond laat teruggetrokken uit de Super League. Manchester City was dinsdagavond de eerste en daarna volgden ook Arsenal, Liverpool, Manchester United, Chelsea en Tottenham Hotspur.

De Super League kent met FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan en Internazionale op dit moment nog drie clubs. Over Atlético Madrid en FC Barcelona is bekend dat ook zij twijfels hebben over hun deelname. FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta zou nu de socios, de leden van de club, laten stemmen voordat er een definitief besluit volgt.

Manchester City haakt als eerste club af

Manchester City is de eerste club die de Super League definitief achter zich laat. De club was één van de twaalf clubs die het initiatief voor de Europese competities vormden, maar na een storm aan kritiek trekt het zich terug. 'Manchester City Football Club kan bevestigen dat het formeel de procedures heeft gestart om zich terug te trekken uit de groep die plannen ontwikkelt voor een Europese Super League', zo valt te lezen op de website van de club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties