Suárez scoort niet, nog geen debuut Muric

door SJvanveen 8

Zondag kwamen weer veel oud-Ajacieden in actie op de Europese velden. Allemaal met wisselende resultaten.

Frank de Boer
De ex-trainer van Ajax kwam in zijn tweede duel met zijn nieuwe club Inter Milan weer niet tot een overwinning. In zijn eerste thuiswedstrijd werd het 1-1 tegen Palermo. Eerder verloor De Boer al met 2-0 bij Chievo Verona. De Boer had op zes punten gehoopt uit twee wedstrijden tegen degradatiekandidaten. Maar er is nog veel werk aan de winkel.

Ricardo van Rhijn
De rechtsback die deze zomer Ajax verliet voor Belgisch kampioen Club Brugge maakte zijn debuut voor de Belgen zondagmiddag. De international van Nederland stond negentig minuten op het veld maar kon niet voorkomen dat Club thuis met 2-2 gelijkspeelde tegen Europa League-opponent Standard Luik.

Viktor Fischer
De buitenspeler heeft zijn officiële debuut voor Middlesbrough inmiddels gemaakt. Fischer kwam in de negentigste minuut in het veld bij zijn club Middlesbrough, dat door het gelijkspel bij het altijd lastige West Bromwich Albion, nog altijd ongeslagen is bij hun terugkeer in de Premier League.

Luis Suárez en Jasper Cillessen
Het FC Barcelona van El Pistolero heeft een moeizame overwinning geboekt bij het altijd lastige Athletic Bilbao. De Catalanen kregen genoeg kansen, maar het bleef bij 0-1 door een goal van de Kroaat Ivan Rakitic. Suárez zelf had mogelijkheden genoeg om te scoren, maar dat deed de Uruguayaan een keertje niet. Jasper Cillessen zat nog niet bij de selectie van de equipe van Luis Enrique.

Robert Muric
Het Pescara-debuut van Muric moet de Kroaat even uitstellen. De buitenspeler, die dit seizoen met optie tot koop is verhuurd aan de Serie A-promovendus, zat niet bij de selectie voor het duel met Sassuolo. De ploeg, met voormalig Ajax-jeugdspeler Timo Letschert op de bank, won thuis van Pescara met 2-1.

Rafael van der Vaart
De middenvelder, die via Ajax, HSV, Real Madrid, Tottenham Hotspur, weer HSV en Betis nu bij FC Mydtjylland is beland, heeft zondag zijn eerste minuten gemaakt voor de Deense subtopper. Van de Vaart kwam dik tien minuten voor tijd in het veld, maar kon van het 0-0 gelijkspel geen overwinning maken.